Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Strážcovia Galaxie 2 a Denník rušňovodiča

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 4. mája 2017 8:00
Strážcovia Galaxie 2 Foto: Saturn Entertainment

Strážcovia Galaxie 2


Pokračovanie najlepších hitov Strážcovia Galaxie vol. 2 od štúdia Marvel, prináša nové dobrodružstvo, so starými známymi, ale aj úplné novými postavami zo sveta Marvel. Tento krát musia rozlusknúť záhadu okolo samotného Petera Quilla.



Lady Macbeth


Navzdory manželstvu z rozumu a bez lásky sa svojhlavá mladá žena rozhodne určiť svoj vlastný osud. Film je adaptáciou drámy Lady Macbeth Mcenského újezdu ruského spisovateľa a dramatika Nikolaje Leskova. Film je celovečerným debutom talentovaného britského režiséra Williama Oldroyda.

Červená korytnačka


Príbeh stroskotanca na tropickom ostrove, obývanom korytnačkami a vtákmi, je zároveň univerzálnym príbehom všetkých zásadných okamžikov v živote človeka. O sebapoznaní, láske, rodičovstve aj striedaní generácií hovorí oscarový režisér Michael Dudok de Wit bez slov, oba s pomocou remeselne dokonalej animácie. Magická snímka, zrozumiteľná naprieč generáciami a kontinentami, získala v Cannes Zvláštnu cenu poroty v sekcii Istý pohľad a je prvým počinom kultového japonského študia Ghibli s európskou koprodukciou.



Denník rušňovodiča


Podľa štatistík každý rušňovodič v Srbsku za svoju kariéru neúmyselne usmrtí 15 až 20 ľudí. Neslávny rekord drží Ilja, ktorý má na konte 28 zabití. Rušňovodičom sa stal rovnako ako jeho otec a dedo a na prahu dôchodku predáva štafetu svojmu adoptívnemu synovi Simovi. Sima sa však odmieta zmieriť s faktom, že by sa stal vrahom. Kolegovia mu síce tvrdia, že sa nehode nevyhne, no dni ubiehajú a nešťastia Sima obchádzajú. Ilja začína mať obavy, že sa z jeho syna „poriadny“ rušňovodič nestane, a tak berie veci do vlastných rúk...



ODPORÚČAME AJ:
Slováci natočili film z Azorských ostrovov. Upozorňujú na konzum
Piaty film o Indianovi Jonesovi príde do kín až v roku 2020
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Uteč a Kruh
Komédia o Cuky a Luky je už v kinách: Na scenári pracovali aj herečky

Komentáre