Hudba a film

VIDEO: Čiernobiela dráma Olli Mäki rozpráva príbeh fínskeho boxera

"Dráma zavedie divákov do Fínska roku 1962. Dvadsaťpäťročný Olli Mäki, európsky amatérsky šampión v boxe, sa chystá na životný zápas o titul majstra sveta, vôbec prvý v jeho rodnej zemi."

TASR, 28. mája 2017 9:00
Záber z filmu Olli Mäki. Foto: youtube.com
Program slovenských kín spestril v týchto dňoch fínsko-švédsko-nemecký film s názvom Olli Mäki. Životopisná dráma, ktorú nakrútil režisér a scenárista Juho Kuosmanen, rozpráva príbeh fínskeho boxera Olliho Mäkiho. Film získal minulý rok na festivale v Cannes hlavnú cenu v sekcii Un Certain Regard.

Dráma zavedie divákov do Fínska roku 1962. Dvadsaťpäťročný Olli Mäki, európsky amatérsky šampión v boxe, sa chystá na životný zápas o titul majstra sveta, vôbec prvý v jeho rodnej zemi. Skromný bojovník je náhle celebritou, celá krajina žije prostredníctvom športovca sen o veľkom víťazstve. Olli je pod tlakom médií, ambiciózneho trénera Elisa a sponzorov. Na dosah má všetku slávu a bohatstvo a snaží sa robiť to, čo sa od neho očakáva. Zároveň však stretáva pôvabnú Raiju a začne sa rodiť niečo špeciálne. Kousmanen s pokorou a jemným humorom rozpráva nevšedný príbeh muža, ktorý sa bez okázalých gest preboxoval k najšťastnejšiemu okamihu svojho života.



Čiernobielu životopisnú snímku Olli Mäki prináša do kinodistribúcie od 18. mája Asociácia slovenských filmových klubov (ASFK).

ODPORÚČAME TIEŽ:
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Piráti Karibiku: Salazarova pomsta prichádzajú
Pohoda ohlásila ďalšie silné mená. Okrem zahraničných aj tie slovenské
M. ĎURINDA: Chceme prinášať vždy niečo nové
Adam Ďurica zverejnil klip s fotkami z detstva, pieseň venoval mame

Komentáre