Cestovanie

Podľa Guardianu sú Tatry lákadlom aj pre britských turistov

"Turistika v Tatrách je podľa autorky článku Jane Dunfordovej lacnejšou alternatívou Álp."

TASR, 26. januára 2016 8:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Bendík
Britský denník The Guardian odporúča svojim čitateľom najlepšie dobrodružné výlety v Európe. Medzi desať top destinácií sa dostali aj slovenské Vysoké Tatry.

Turistika v Tatrách je podľa autorky článku Jane Dunfordovej lacnejšou alternatívou Álp. "Turistické chodníky ponúkajú neopakovateľné prechádzky s 20 vrcholmi vyššími než 2500 metrov v celkovej dĺžke 26 kilometrov. Pohľad na majestátne skalnaté vrchy, svieže údolia a trblietajúce sa jazerá sú odmenou za námahu stehenných svalov," píše sa v článku.

Autorka v závere uvádza internetové stránky, ktoré záujemcom odporúčajú detaily trás, ubytovanie a skupinové výlety so sprievodcom.

"Zaradenie slovenských turistických destinácií v podobných rebríčkoch je skvelým spôsobom, ako prilákať na Slovensko viac turistov. Vysoké Tatry ponúkajú nezabudnuteľné dobrodružstvo nielen v podobe nádherných turistických výletov v lete, ale aj adrenalínovej zábavy na zasnežených svahoch. Počet britských návštevníkov Slovenska podľa aktuálnej štatistiky (január až október 2015) medziročne vzrástol o 40 percent. Viac Britov môže v tomto roku prísť na Slovensko aj vďaka podobným správam," uviedla generálna riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Marta Kučerová.

Slovensko sa môže pochváliť sieťou 14.000 kilometrov značených turistických chodníkov a rovnakou dĺžkou značených cyklotrás. Milovníci turistiky si tak prídu na svoje nielen vo Vysokých Tatrách, ale aj v ďalších slovenských pohoriach a národných parkoch. Nie je to však po prvý raz, čo sa Slovensko dostalo medzi odporúčané destinácie, poznamenáva The Guardian.

V minulom roku priniesli tip na výlety vo Vysokých Tatrách prestížne americké noviny Los Angeles Times, na lyžovačku na Slovensku pozývali aj britské noviny The Times. Odporúčania na dovolenku na Slovensku v minulosti priniesli cestovateľské portály staníc CNN a BBC, týždenník The Economist, webový server TripAdvisor či vydavateľstvo Lonely Planet.

ODPORÚČAME AJ:
Na Liptove vzniknú minimodely slovenských kultúrnych pamiatok
Dĺžka života u mužov? Dá sa zistiť aj takto
LIKE DŇA: Vytvorte si krásne dekorácie z kuchynských potrieb
Filmy Davida Lyncha otvárajú priestor pre nekonečné množstvo otázok
Elektrický bicykel sa zloží za jedinú sekundu

Komentáre