Cestovanie

Pár hodín na letisku? Odskočte si na bezplatnú prehliadku mesta

"Dlhý prestup medzi dvoma letmi? Nenuďte sa na letisku, využite čas naplno s bezplatnými prehliadkami svetových miest."

Romana Juhásová, 1. januára 2015 8:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Niekoľkohodinové medzipristátie v Istanbule, Soule, či Tchaj-peji nemusí byť nudnou stratou času. Tunajšie letiská, turistické organizácie a aerolínie ponúkajú možnosť bezplatnej obhliadky najhlavnejších pamiatok, ktorá zmysluplne vyplní chvíľky medzi dvoma letmi.

Istanbul


Čaká vás zopár hodín na letisku Ataturk? Miesto testovania parfumov v duty free obchode využite čas na obhliadnutie najzaujímavejších miest v Istanbule. Nárok na prehliadku mesta zdarma má každý pasažier, ktorý letí s najväčšou tureckou aerolínkou. V ponuke sú tri prehliadky denne, súčasťou balíka je aj odvoz z letiska a následne naspäť, cestovatelia majú nárok ja na obed grátis.
Istanbul. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Soul


Na rýchlu prehliadku mesta si môžete odskočiť aj z medzinárodného letiska Incheon v Soule. Kórejská rada pre turizmus má v ponuke hneď niekoľko druhov. Po meste sa môžete prechádzať i päť hodín, pokiaľ vás ale tlačí čas a obávate sa zmeškania letu, na prezretie toho najdôležitejšieho stačí aj hodinová prehliadka.
Soul. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Singapur, Dauha


Dvojhodinové obhliadky Singapuru ponúka tunajšie letisko Changi, počínajúc rokom 2014 začala beplatné prehliadky mesta Dauha ponúkať aj katarská letecká spoločnosť. Nárok na ne majú všetci pasažieri, ktorí na prestup čakajú päť až dvanásť hodín. Takmer pol dňa trvajú prehliadky v taiwanskom Tchaj-peji, ktorých sa takisto môžu zúčastniť všetci prestupujúci pasažieri. V tomto prípade však platí pravidlo kto prvý príde, ten prvý berie.
Dauha. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


Salt Lake City


Dve hodiny vám stačia na bezplatnú prechádzku so sprievodcom po Salt Lake City, viac zistíte v informačnom centre na letisku Salt Lake City International Airport. K ohliadke vám stačí letenka či palubný lístok.

Prehliadka mesta je nepochybne efektívny a príjemný spôsob využitia času, prečo takúto možnosť nevyužiť? Každopádne ale treba mať na pamäti čas odletu, nutnosť absolvovania povinných kontrol a vrátiť sa späť na letisko bez zbytočných stresov.
Salt Lake City. Ilustračné foto. Foto: TASR/AP


ODPORÚČAME AJ:
Žiadny New York, ani Londýn. Najväčší stromček je v Gubbiu
Ráno v Tokiu? Začnite deň na bláznivom rybom trhu Tsujiki
Bezplatná cesta okolo sveta? Stačilo mať správne meno a byť ženou
India dokáže byť magická a krásna. Zabudnite na špinu a choroby
Desať tipov pre bezpečnú zimnú dovolenku

Komentáre