Autá

Najbrutálnejšie SUV pre celebrity prežije aj apokalypsu

"Firma Dartz, zaoberajúca sa prestavbou silných automobilov na ešte silnejšie obrnené vozidlá, uviedla nový model na rok 2015. Volá sa Prombron Black Shark, čierny žralok . "

Erik Stríž, 28. októbra 2014 12:00
Dartz Prombron Black Shark Foto: Dartz


V portfóliu spoločnosti Dartz sa nachádzajú momentálne tri obrnené vozidlá, konkrétne Black.Russian, Red.Diamond a Iron.Diamond. Model s plánovanou dodávkou zákazníkom v budúcom roku sa nevymyká z toho, čo je pre tieto vozidlá charakteristické, je skôr oživením ponuky o niečo nové.

Black Shark, ktorý by sme mohli pokojne označiť za najškaredšie auto na svete, sa nesnaží nalákať zákazníkov na dizajn karosérie, ale extrémnu odolnosť a mimoriadny výkon, ktorý predčí aj Bugatti Veyron.

Black Shark je vyrobený z Mercedes-Benzov GL 63 a 65 AMG. K dispozícii bude 5,5-litrový V8 motor s 557 kW a 6-litrový V12 s maximálnym výkonom 630 konských síl. Hovorí sa tiež o variante s výkonom až 1500 konských síl.

Dartz Prombron Black Shark Foto: Dartz

Karoséria pôvodného vozidla je nahradená kevlarovými a titánovými platňami, ktoré odolajú aj výstrelom z automatických zbraní, výbuchom a elektromagnetickému žiareniu.Pasažierom poskytuje ochranu v štandarde B7, ako uvádza výrobca. Ak by ste na tele tohto monštra hľadali jemnosť, oblé tvary a elegantné línie, nepochodili by ste. Nepozvaní hostia môžu byť navyše jemne podráždení elektrickým prúdom, ktorý na želanie vodiča prebehne po celej karosérii.

Všetko je tu podriadené účelu, estetika išla bokom. Napríklad dvere nemajú žiadne vonkajšie kľučky, ich otváranie je automatické. Gýčom je otvor na streche pre ostreľovača. Aby bolo možné vozidlo naštartovať, je potrebné sa najprv identifikovať pomocou skenu sietnice oka alebo odtlačkov prstov.



Nechýba ani kamerový systém, sirény, alarmy, extrémna osvetľovacia technika, PlayStation 4, Xbox a držiak na šampanské. Zdá sa vám, že autori tohto konceptu pri jeho navrhovaní vypili priveľa vodky? Je to možné, ale vyzerá to tak, že automobily tejto firmy skutočne nachádzajú svojich zákazníkov. A to aj napriek tomu, že ich cena sa pohybuje na úrovni okolo jedného milióna eur.

ODPORÚČAME AJ:
Porsche 964, legenda žijúca dodnes
Audi RS7 jazdí bez vodiča a na hranici fyzikálneho limitu
Dvadsať inšpiratívnych a luxusných interiérov, ktoré vám vyrazia dych
Ďalší SUV-kabrio koncept Land Rover DC100 Sport
Jazdili sme na Taiwane, tí vodiči vás dostanú!

Komentáre