Autá

Bohatý tatino sa už nemusí báť ani terénu

"Volkswagen Passat Alltrack je doplnením verzie sedan a kombi. Je všetkým tým, čo robí Passat Passatom, len ešte trocha lepším. "

Erik Stríž, 26. februára 2015 14:00
VW Passat Alltrack (2015) Foto: Volkswagen
Vyzeralo to tak, že verzia Alltrack sa už v nových Passatoch neobjaví. Predchádzajúca ôsma generácia týchto výnimočných vozidiel totiž neponúkla možnosť zakúpiť si variant s veľkým kufrom a zvýšenou odolnosťou pre jazdu v miernom teréne. Verejnosť sa síce dočkala funkčného konceptu, ten sa však nakoniec nedostal do sériovej výroby.

Pre mnohých je preto dobrou správou, že aktuálna generácia Passatu ponúkne aj verziu Alltrack, pričom bude zachovávať všetko to dobré, čo robí Passat Passatom.

VW Passat Alltrack (2015) Foto: Volkswagen

Najnovšia generácia vozidlel Volkwagen Passat je v masívnej reklamnej kampani prezentovaná ako automobil pre rodinne založeného človeka, ktorému nie sú cudzie pracovné úspechy. Bohatý tatino sa teda s verziou Alltrack nebude musieť báť rodinných a pracovných výziev, ale ani mierneho terénu, ktoré by malo jeho auto zvládnuť vďaka svetlej výške zvýšenej o 27,5 mm, pohonu všetkých štyroch kolies a niekoľkým ďalším vychytávkam.

To najdôležitejšie, čo odlišuje klasický Passat Variant od modelu Alltrack, je schopnosť bezpečne jazdiť poľnými cestami a primerane náročným terénom. Preto je vozidlo vybavené oplechovaním spodných častí karosérie bez lakovania, zvýšenou odolnosťou podvozka a technicky zdatných osloví prítomnosť medzinápravovej spojky Haldex a elektronický diferenciál XDS+. Vozidlo je postavené na kolesách s vlastným dizajnom diskov o priemere 17 a 19 palcov.

Interiér novinky by sa nemal výrazne odlišovať od modelov sedan a kombi. V záujme automobilky je, aby sa v Alltracku vodič a pasažieri cítili rovnako dobre ako v limuzíne, preto nešli do úzadia žiadne zásadné prvky komfortu. Na oficiálnych fotografiách vidíme kvalitné čalúnenie sedadiel a kompletné ovládacie rozhranie. Rozmerné farebné displeje sa nachádzajú na stredovej konzole a aj pred volantom, prítomné je teda plné funkčné prostredie multimediálneho a servisného systému s fyzickými tlačidlami pre okamžitý prístup k vybraným funkciám.

VW Passat Alltrack (2015) Foto: Volkswagen

Volkswagen Passat Alltrack sa do showroomov predajcov dostane v ponuke piatich motorizácií, dvomi benzínovými a trojicou naftových. Benzínové varianty 1.4 a 2.0 TSI oslovia výkonom 150 a 220 koní, zatiaľ čo dvojlitrový naftový motor sa bude ponúkať v troch výkonnostných verziách 150, 190 a 240 konských síl.

Passat Alltrack bude verejnosti prvýkrát predvedený na 85. ročníku autosalónu v Ženeve (5. - 15. marca 2015).

ODPORÚČAME AJ:
Najsilnejší elektromobil sveta púta pozornosť každým detailom
Pozrite sa, aké autá budú v novom Jamesovi Bondovi
Prvé auto na svete má 130 rokov
Podobá sa na Panameru, ale je to luxusný sedan budúcnosti z Ameriky
Najštýlovejšie malé auto do mesta malo mať iba dve kolesá

Komentáre