Autá

Pozrite sa, aké autá budú v novom Jamesovi Bondovi

"V pripravovanej bondovke sa okrem Astonu Martin predvedú aj vozidlá Jaguar a Land Rover. "

Erik Stríž, 15. februára 2015 7:00
Autá vo filme Spectre (2015) Foto: Land Rover
Dvadsiatyštvrtý film o kultovom britskom tajnom agentovi Jamesovi Bondovi sa bude volať Spectre a vieme o ňom pomerne veľa. Dokonca na verejnosť unikol aj scenár k filmu, čo produkčnú spoločnosť Sony určite veľmi nepotešilo. Stalo sa tak len pred krátkym časom, kedy táto spoločnosť čelila kritike a neskorším kybernetickým útokom zo strany celej jednej krajiny kvôli filmu The Interview (2014).

Nová snímka o Jamesovi Bondovi, ktorého opäť stvárni britský herec Daniel Craig, bude obsahovať veľké množstvo automobilov. Automobilky si za ich prítomnosť vo filme platia priamo alebo realizujú inú formu spolupráce s produkčnými spoločnosťami, preto niekedy pripravia špeciálne verzie svojich vozidiel. Je tomu tak aj v prípade automobiliek Aston Martin, Land Rover a Jaguar, ktoré na filmovom plátne predvedú skvelé kúsky zo svojho portfólia. V prípade Aston Martin pôjde o vozidlo, ku ktorému sa len tak nedostane ani veľmi bohatý smrteľník.

Land Rover Range Rover vo filme Spectre (2015) Foto: Land Rover

Dvojica Land Roverov


Vo filme sa objavia minimálne dve vozidlá značky Land Rover, pôjde o modely Range Rover Sport SVR a Defender “Big Foot”. Nápadná úprava automobilov a priam monštrózne 37-palcové disky na off-roade Defender dávajú tušiť, že sa jazdiť nebude iba po kvalitných anglických cestách.

Land Rover Defender "Big Foot" vo filme Spectre (2015) Foto: Land Rover

Jaguar C-X75 v zlom svetle


Hlavný protivník Jamesa Bonda, ktorého tentokrát stvárni špičkový herec Christoph Waltz (Divoký Django, Nehanební bastardi, Voda pre slony) v úlohe postavy menom Obernauser, sa bude voziť v superšporte Jaguar C-X75.

Automobil sa predvedie v atraktívnej oranžovej úprave. Fanúšikovia motorizmu a najmä značky Jaguar sa celkom nepochybne tešia na naháňačky, ktoré sú pevnou súčasťou každého akčného filmu, snáď o trocha menej sa tešia na chvíle, keď sa toto superdrahé a supervýkonné auto zničí.

Jaguar C-X75 vo filme Spectre (2015) Foto: Jaguar

Veľmi špeciálny Aston Martin


Veľkú pozornosť si však, samozrejme, vyslúžil automobil, na ktorom bude jazdiť samotný Bond. Aston Martin DB10 bol vytvorený špeciálne pre túto príležitosť v limitovanom počte desiatich kusov.

Aston Martin DB10 vo filme Spectre (2015) Foto: Aston Martin

Film Spectre sa do kín dostane ešte tento rok. Premiéra je naplánovaná na koniec októbra a my sme veľmi zvedaví na to, ako sa režisérovi Samovi Mendesovi a hereckému kolektívu podarí predstaviť agenta britskej tajnej služby v trocha novom, ešte modernejšom svetle.

Internet je už teraz veľmi nedočkavý a na novú bondovku sú kladené veľké očakávania. Posledná snímka Skyfall sa dočkala mimoriadnej mediálnej pozornosti a prekvapivo vysokých ziskov, no od Spectre sa očakáva ich prekonanie. Aj preto vznikajú rôzne videokoláže, takzvané fan-made trailery. Niektoré z nich tvária ako vytvorené zo skutočných záberov zo Spectre, v skutočnosti sú však produktom šikovných fanúšikov a poskladané sú z rôznych iných filmov. Skvelou ukážkou fan-made trailerov na Spectre je napríklad tento nižšie:



ODPORÚČAME AJ:
Najnovší James Bond príde do kín už budúci rok, s názvom Spectre
Desať najzaujímavejších áut Jamesa Bonda
Aston Martin a jeho 5 luxusných modelov
Prvé auto na svete má 130 rokov
Ikona automobilovej drsnosti končí po 32 rokoch

Komentáre