Autá

Aston Martin a jeho 5 luxusných modelov

"Je to len zopár týždňov, čo Aston Martin zo svojej ponuky vyradil model Cygnet. Automobilka tak bude opäť ponúkať svojich 5 základných modelových tried Vantage, DB9, Rapide S, Vanquish a Zagato. "

Erik Stríž, 11. októbra 2013 6:00
Ilustračná fotografia Foto: Aston Martin


Vantage


Modelová rada Vantage pozostáva z celkovo piatich automobilov, ktoré sa vzájomne líšia konštrukciou a motorizáciou. Základom je 8-valcový motor v konštrukcii kupé, ktorý ponúka vylepšenie s prívlastkom “S”, nasleduje 12-valcový variant s “S” výbavou a špeciálna edícia Vantage SP10. ň

Aston Martin Vantage Foto: Aston Martin
Štvorica kupé modelov s pevnou strechou je doplnená o verziu kabriolet, ktorá je nositeľom 12-valcového motora a skladacej strechy - meno tohto špičkového vozidla je V12 Vantage Roadster.

DB9 pre Jamesa Bonda


James Bond, typický britský filmový hrdina, má rád práve model DB9 a jeho predchádzajúce generácie. Konkrétne DB9 sa objavil vo filme Quantum of Solace, v ktorom Bonda predstavil Daniel Craig. V úvodnej scéne filmu sa tento krásny športový Aston Martin výrazne poškodil, keď sa dostal do cestného konfliktu so sedanom Alfa Romeo 159. V tejto scéne bola síce použitá iba imitácia tohto automobilu, tvorcovia filmu však nenechali nič dlžní jeho športovému charakteru a špičkovým jazdným vlastnostiam.

Aston Martin DB9 Foto: Aston Martin
Model DB9 je veľmi populárny a žiadaný aj pre svoj nadčasový dizajn, luxusný interiér a ohromujúci 12-valcový 6-litrový motor s výkonom až 517 konských síl.

Rapide S


Model Rapide S je jediným vozidlom z aktuálnej ponuky Aston Martin, ktorý má dvere aj vzadu. Konkurovať tak môže napríklad všeobecne obľúbenému Porsche Panamera. Tieto dve vozidlá sú dokonca priamo porovnávané v testoch renomovaných odborných médií.

Aston Martin Rapide S Foto: Aston Martin
Aston Martin označuje svoj model Rapide S za najkrajšie 4-dverové športové auto na svete. Čo si myslíte, predčí dizajnom Panameru?

Vanquish


Aston Martin Vanquish je drzé, agresívne, odvážne, silné a svojim spôsobom revolučné vozidlo. Je predstaviteľom rýdzej športovosti a precízneho konštrukčného spracovania. Aj keď sú všetky vozidlá Aston Martin podobné, toto by ste mali na ceste rozpoznať pomerne jednoducho.

Aston Martin Vanquish Foto: Aston Martin
Je pre neho typické predĺženie prednej kapoty aj zadného spojlera, pričom pozdĺž celého vozidla sú nápadné oblúkové línie. Zaujímavosťou je, že karoséria je kompletne vytvorená z karbónu. Vanquish sa vyrába ako kupé s pevnou strechou a vo verzii "Volante" s konštrukciou kabrioletu.

Zagato


Aston Martin Zagato je ikona, fenomén, kult a čokoľvek iné, čo vystihuje výnimočnosť. Model Zagato je spojením dvoch automobiliek v jeden celok, ktorý je určený len pre tých najnáročnejších a samozrejme najsolventnejších klientov.

Aston Martin Zagato Foto: Aston Martin
Táto dlhoročná spolupráca je aktuálna aj dnes a predstavuje tie najmodernejšie automobilové technológie v prestížnom nadčasovom dizajne. Súčasné Zagato je výsledkom až 50-ročnej spolupráce firiem Aston Martin a Zagato.

Komentáre