Autá

Chevrolet predviedol najsilnejšie Camaro SS všetkých čias

"Nové Camaro je reakciou Chevroletu na aktuálne trendy. Ikona motorizmu je akčnejšia, ostrejšia, výkonnejšia a rýchlejšia. "

Erik Stríž, 19. mája 2015 10:00
Chevrolet Camaro a Camaro SS (2016) Foto: Chevrolet
Chevrolet Camaro je hlavným konkurentom pre legendárny Ford Mustang a svoju pútavú históriu píše od roku 1967. Vznikol na rovnakej platforme ako Pontiac Firebird, s ktorým zdieľal viac technológií a detailov. Avšak zatiaľ, čo Firebird sa prestal vyrábať v roku 2002, Camaro pretrvalo a dnes máme možnosť zhliadnuť jeho šiestu generáciu. Tá je v porovnaní s predchádzajúcou generáciou nielen vizuálne ostrejšia, ale aj lepšie manévrovateľná, silnejšia, výkonnejšia a rýchlejšia. Nemožno pritom tvrdiť, že by Camaro ostávalo niečo dlžné svojej povesti, udržiava si svoj charakter.

Chevrolet Camaro a Camaro SS (2016) Foto: Chevrolet

Evolúcia dizajnu bez experimentov

Nové Camaro je viditeľne ostrejšie a kompaktnejšie, niekto by mohol tvrdiť, že vyzerá skoro ako hračka. Odvážny dizajn karosérie je však príznačný pre všetky generácie modelu Camaro, spolu s Mustangom sa dajú označiť za lídrov v posúvaní hraníc.

Chevrolet Camaro s modelovým rokom 2016 bude v predaji vo viacerých variantoch, ktoré sa budú vzájomne odlišovať aj vonkajším vzhľadom, ale všetky budú mať spoločný základ v podobe dôsledného karosárskeho spracovania a veľmi nápadnej prednej masky. Široká predná kapota obsiahla okrem neprehliadnuteľného reliéfu aj otvory poukazujúce na silný motor pod ňou.

Chevrolet bude svoj nový športiak ponúkať v celkovo desiatiach farebných verziách karosérie a v piatich farebných úpravách interiéru.

Chevrolet Camaro a Camaro SS (2016) Foto: Chevrolet

Inovatívna prístrojová doska

V kokpite automobilu je priestor pre vodiča a spolujazdca, na zadné sedadlá sa vojde skôr iba menšia batožina. Dvaja pasažieri tak majú k dispozícii pomerne veľkorysý priestor.

Medzi vodičom a spolujazdcom sa nachádza rozmerná stredová konzola s radiacou pákou a pozornosť pútajúce prieduchy klimatizácie s kruhovým motívom. Nad nimi nachádzame rozmerný farebný dotykový displej. Kruhový motív je vôbec súčasťou interiéru nového Camara, nachádzame ho tu v mnohých prevedeniach.

Pre fanúšika modernej techniky môže byť mimoriadne zaujímavá predovšetkým prístrojová doska. Tá obsiahla dva analógové ukazovatele rýchlosti a otáčok motora a centrálny displej medzi nimi. Ten je určený na zobrazenie navigačných pokynov, informuje vodiča o čase jazdy, zvolenom jazdnom režime a stave paliva v nádrži. Spektrum funkcií tohto displeja je ešte ďaleko rozsiahlejší a jeho význam tkvie predovšetkým vo variabilite zobrazeného obsahu.

Chevrolet Camaro a Camaro SS (2016) Foto: Chevrolet

Najvýkonnešie Camaro SS všetkých čias

V ponuke automobilky Chevrolet bude nové Camaro spočiatku figurovať so šiestimi možnými motorizáciami. Tie obsiahli známe dvojlitrové turbo, celkom nový 3,6-litrový motor typu V6 a mimoriadny 8-valcový LT1 6.2L V-8. Ten bude k dispozícii v modeli Camaro SS a jeho maximálny výkon bude až 455 konských síl. Spolu s krútiacim momentom až 617 Nm tak účastníci premávky budú nové Camaro SS vidieť častejšie zozadu, než spredu.

Zdroj: youtube.com


Zdroj: tlačová správa spoločnosti Chevrolet


ODPORÚČAME AJ:
Páky prevodoviek v automobiloch - vedeli by ste ich ovládať všetky?
Auto nenaštartuje, keď zistí opitosť alebo únavu
Nová krásavica z Talianska jazdí rýchlosťou vyše 330 km/h
Krajší Passat s elektrickým pohonom, to je nové C Coupé
Nové Audi R8 je hranatejšie, silnejšie a kontroverznejšie

Komentáre