Autá

Krajší Passat s elektrickým pohonom, to je nové C Coupé

"Volkswagen C Coupé sa ako koncept dočkalo nielen príťažlivého vzhľadu, ale aj ekologického hybridného pohonu. Športovejšia verzia Passatu bude vedieť jazdiť aj na čisto elektrický pohon. "

Erik Stríž, 22. apríla 2015 11:00
Volkswagen C Coupe GTE Foto: Volkswagen
Hybridné pohony sú v kurze, hoci ich predaj v porovnaní s klasickými spaľovacími nie sú stále porovnateľné. Automobilky uvádzaním hybridných a elektrických modelov prezentujú nielen svoj záujem o ideu udržateľnej mobility, ale aj demonštrujú svoju technologickú vyspelosť.

Hybridné C Coupé je predstaviteľom moderného dizajnu automobilov, v nemeckom podaní to znamená ostré hrany, členitú prednú masku, ikonickú grafiku svetlometov a zameranie sa na detaily. Silueta vozidla sa už výrazne odlišuje od tej, ktorá sa stala charakteristickou pre prvú generáciu Passatu CC (medzičasom sa zmenil aj samotný názov modelu), ale stále dáva tušiť o zameraní sa na dynamiku, špičkové jazdné vlastnosti a vysokú mieru komfortu.

Volkswagen C Coupe GTE Foto: Volkswagen
Dynamika vozidla a zameranie sa na jazdné vlastnosti majú základ už v samotnej karosérii vozidla. To sa tvári ako kupé, avšak v skutočnosti má aj zadné dvere a strecha sa nezvažuje práve tak, ako by sme od skutočného kupé očakávali. Napriek tomu sa toto značenie využíva často a verejnosť s tým očividne nemá problém.

V každom prípade sa vďaka pomerne malej výške strechy a širokej kapote pozeráme na automobil, ktorý bude stabilný v ostrých zákrutách, ktorý umožní dynamickú jazdu so zachovaním komfortu v interiéri a ktorý samotný interiér posúva na celkom novú úroveň.

Interiér je až nápadne luxusný a moderný. Zaujme nový dizajn multifunkčného volantu, obrovský centrálny displej umiestnený nad stredovou konzolou, druhý rozmerný displej alternujúci prístrojovú dosku a masívny volič automatickej prevodovky. Všetko uvedené je na dosah vodičovych rúk, avšak interiér pre ostatných členov posádky je nemenej zaujímavý.

Volkswagen C Coupe GTE Foto: Volkswagen
Pasažieri na zadných sedadlách si budú môcť užiť nielen veľmi pohodlne vyzerajúce sedadlá, ale aj množstvo priestoru na nohy, masívny stredový tunel tiahnuci sa naprieč celým kokpitom a displeje vstavané do predných sedadiel.

V zadnej časti interiéru síce nevidíme prieduchy klimatizácie, avšak nepochybujeme, že v takto luxusnom priestore nebude chýbať jej štvorzónový variant. Nasvedčuje tomu dotykový displej na stredovom paneli, na ktorom je možné nastavovať teplotu pre každé sedadlo zvlášť.

Volkswagen C Coupe GTE Foto: Volkswagen
Volkswagen C Coupé je nielen víziou toho, čo si automobilka predstavuje pod pojmom “prémiový automobil”, ale aj zhmotnenou predstavou moderného a ekologického pohonu. C Coupé pracuje s kombináciou elektrického a spaľovacieho motora, pričom dokáže jazdiť samostatne aj na každý z nich.

Spaľovací motor TSI disponuje maximálnym výkonom 155 kW (210 koní) a je napojený na automatickú prevodovku typu DSG. Elektrický motor na zadnej náprave sa môže pochváliť veľmi dobrými parametrami 91 kW (124 koní), pričom spolupráca týchto motorov má svoje limity na úrovni 180 kW (245 koní).

Podľa slov automobilky si koncept nového C Coupé pri kombinovaní spaľovacieho a elektrického motora vyžiada v priemere iba 2,3 litrov paliva na sto kilometrov jazdy.


Zdroj: Volkswagen, Netcarshow.com



ODPORÚČAME AJ:
Francúzsky hybrid zatlačí do sedadiel silou 500 koní
Najakčnejší Golf na svete sa ponúka aj hore bez
Luxusné japonské SUV-čko má hranaté všetko, aj blatníky kolies
Líder vo svete hybridov prichádza s ekologickým SUV
Elektromotor s prevodovkou? Elektrický Beetle tak zlepšuje dojazd

Komentáre