Autá

Luxusný pickup má osloviť deti 80. a 90. rokov

"Miléniové deti sú tie, ktoré sa narodili v 80. a 90. rokov 20. storočia. Práve táto generácia je druhou najpočetnejšou demografickou skupinou zákazníkov, ktorá si kupuje nové automobily. "

Erik Stríž, 16. januára 2015 12:00
Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept Foto: Hyundai


Moderný človek chce moderný dizajn a atypické karosérie, preto je potrebné neustále inovovať portfólio a ponúkať novinky.

Zároveň však automobilka Hyundai dodáva, že napriek početnosti tejto skupiny zákazníkov, si iba sedem percent z nich kupuje automobily typu pick-up. To by sa malo zmeniť práve moderným dizajnom a zdôrazňovaním úžitkovosti týchto vozidiel.

Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept Foto: Hyundai

Mestský pick-up značky Hyundai kombinuje niekoľko rôznych karosárskych spracovaní. Automobilka ho kategorizuje ako CUV, ide pritom o hybrid medzi crossoverom, SUV a pick-upom. Napriek tomu, že vyzerá veľmi robustne, mal by byť svojimi rozmermi vhodný aj do mestského prostredia, pretože práve do neho je prioritne určený.

Dizajn karosérie a prednej masky je nápaditý, nápadný a extravagantný. Posledné roky a mesiace si už zvykáme na rôzne atypické dizajny automobilov a mnohé z nich už dnes tvoria tváre miest, avšak Santa Cruz Crossover by bol jednoznačne vizuálne najpútavejší. Automobil je nositeľom dizajnu, za ktorý by sa nemusela hanbiť ani žiadna prémiová automobilka z Nemecka.

Koncept vo veľkej miere využíva možnosti, ktoré ponúka moderný karosársky priemysel. Popri častiach s výrazne ostrými líniami nachádzame na vozidle aj oblé tvary a prvky, ktoré vyslovene lahodia oku.

Hyundai Santa Cruz Crossover Truck Concept Foto: Hyundai

Koncept Santa Cruz Crossover počíta s naftovým motorom s turbodúchadlom o kubatúre dvoch litrov. Výkon motora je podľa slov automobilky až 190 konských síl, čo je na mestské vozidlo aj takýchto rozmerov skutočne dosť. Veľmi zaujímavý je aj údaj o sile krútiaceho momentu - až 406 Nm.

ODPORÚČAME AJ:
V Amerike záleží na veľkosti aj výkone
Najštýlovejšie malé auto do mesta malo mať iba dve kolesá
Najekologickejší sedan je z Japonska, tvrdia Nemci
Sci-fi motorka zo Slovinska budí celosvetový záujem
Lamborghini malo vlastné SUV už pred 25 rokmi: Rambo Lambo

Komentáre