Autá

Fiat 500L padol do rúk surferom, takto do dopadlo

"Fiat 500L je vozidlo, ktoré si hľadá majiteľov aj medzi mladými ľuďmi. To má Fiat spoločné s Vans, módnou značkou, ktorá z tohto zvodného mestského auta spravila… ako to nazvať? "

TASR, 5. augusta 2014 16:00
Fiat 500L v úprave od Vans Foto: Fiat


Excentrický životný štýl, šport, zábava, mladosť a drahé oblečenie. Aj to môže človeka napadnúť, keď ho vyzvete predstaviť si ľudí reprezentujúcich značku oblečenia Vans. Naopak, Fiat budí trocha iné predstavy o svojich zákazníkoch, hoci sa za posledné roky veľmi snaží aj o oslovenie mladších ročníkov. Táto snaha je teraz viditeľnejšia v súvislosti s projektom úpravy vozidla 500L.

Vozidlo Fiat 500L Vans bolo predstavené pri príležitosti surferského podujatia Vans US Open of Surfing v Kalifornii. Svet surferov je s automobilizmom prepojený viac, ako by si mohol nezainteresovaný človek pomyslieť, veď vybrať si správe vozidlo na bezpečný a pohodlný prevoz dosiek nemusí byť také jednoduché. Navyše, keď mladý surfer stojí pred otázkou, ako aj svojím automobilom vhodne reprezentovať svoj pohľad na svet, módu a život.

Fiat 500L v úprave od Vans a v základnej podobe Foto: Fiat

Fiat 500L v úprave od Vans si zachoval rovnaké rozmery, ako štandardný model. Jeho dĺžka je 415 cm, výška 166 a šírka 178 centimetrov. S takýmito rozmermi je vozidlo vhodné aj na prenos objemnejšej batožiny a viacerých priateľov.

Presná maska vozidla sa zmenila najdrastickejšie. Hlavné predné svetlomety, hmlové svetlá a horizontálny pás s logom výrobcu uprostred ostali zachované, avšak namiesto decentného vstupu do chladiča je v úprave od Vans masívny plastový nárazník so štvoricou otvorov na vrchu.

Fiat 500L v úprave od Vans Foto: Fiat

Ďalej máme možnosť pozorovať výraznejšie oplastovanie spodných častí bočných strán karosérie. So zväčšenou svetlou výškou je nový Fiat 500L vhodný aj to mierne náročnejšieho terénu, na ktorý sa môže dostať cestou na vysnívanú surferskú pláž.

V exteriéri zaujme aj strešný nosič, šachovnicová strecha, krásne 18-palcové disky v čiernej úprave a dvojitý výfuk, ktorý má snáď aj očakávaný výrazný zvukový prejav.

Fiat 500L v úprave od Vans Foto: Fiat
Fiat 500L v úprave od Vans Foto: Fiat

Interiér upravenej dlhšej päťstovky je tak trocha chaotický, za čo môže veľmi pestro spracovaný predný panel a vzorované čalúnenie sedadiel. Modré sedadlá s logom Vans a vzorom nenápadne pripomínajúcim istú zakázanú rastlinku sú odolné pred ľahším poškodením a neublížia im ani pasažieri mokrí od morskej vody.

Po technickej stránke sa Fiat 500L veľmi nezmenil, je vybavený štandardnou manuálnou prevodovkou, základnými asistenčnými technológiami, multimediálnym rozhraním s dotykovým displejom a multifunkčným volantom.

ĎALŠIE ČLÁNKY:



Mercedes S-Guard neprepustí ani náboje z automatických zbraní
Dan Bilzerian a jeho autá: Inšpirácia alebo demotivácia?
Porsche Cayenne dospel, bude jazdiť aj na baterky
Jaguar F-Type pre Tour de France
Mazda 2 kopíruje dizajn väčších modelov, vyzerá skvelo
Smarty sa po rokoch menia, chcú byť štýlovejšie
Citroën C1 úspešne klame telom
Opel Corsa je po 32 rokoch stále vo forme
Seat Leon X-Perience je stvorený na slovenské cesty

Komentáre