Autá

Dan Bilzerian a jeho autá: Inšpirácia alebo demotivácia?

"Dan Bilzerian je typický predstaviteľ človeka, ktorý si splnil svoj veľký americký sen. Má všetko. Peniaze, ženy, domy, jachty a pre nás najzaujímavejšie - hromadu luxusných automobilov. "

Erik Stríž, 31. júla 2014 12:00
instagram.com/danbilzerian Foto: instagram.com/danbilzerian


Dan Bilzerian je človek, ktorý na vás môže zapôsobiť dvomi spôsobmi. Buď vás inšpiruje k napĺňaniu vlastného slovenského amerického sna alebo vás jeho okázalý životný štýl celkom demotivuje. Bez ohľadu na to, ktorý z uvedených efektov sa u vás dostaví, musíte uznať, že vozový park tohto amerického hráča pokru a podnikateľa je prinajmenšom pôsobivý.

Na celom svete sa Bilzerian preslávil predovšetkým vďaka svojmu profilu na sieti Instagram. Dokonca sa o ňom niekedy píše, že je kráľom Instagramu. Na tejto sociálnej sieti každý deň zverejňuje snímky zo svojho života, niekedy momentky, inokedy dômyselne naaranžované fotografie. Na mnohých z nich ukazuje svoje nové, staršie a aj požičané vozidlá a práve na tie sa teraz pozrieme detailnejšie.

Bentley Flying Spur kúpený medzi dvomi stretnutiami. Foto: instagram.com/danbilzerian

Bentley Flying Spur


Limuzína Flying Spur od britskej automobilky Bentley patrí k tomu najlepšiemu, čo si môže bonitný podnikateľ zadovážiť. Zvyčajne majú majitelia týchto vozidiel vlastných vodičov, z profilu Dana Bilzeriana to však vyzerá tak, že si chce užívať jazdu z prvého radu. Podľa vlastných slov zakúpil toto vozidlo viacmenej náhodou, z voľnej chvíle medzi dvomi pracovnými stretnutiami.

Mercedes-Benz triedy G v úprave Brabus 6x6 Foto: instagram.com/danbilzerian

Mercedes Benz triedy G Brabus 6x6


Za exkluzivitu sa platí nielen peniazmi, ale aj časom. Na tento kúsok si Bilzerian, aj napriek svojmu bohatstvu, musel počkať niekoľko mesiacov. Upravený šesťkolesový Mercedes-Benz triedy G je nositeľom loga Brabus, ktoré sa objavuje na mnohých superdrahých automobiloch. Bilzerian ho potrebuje predovšetkým do púšte, na ktorej sa oddáva svojej veľkej vášni - testovaniu nových automatických zbraní.

Rolls Royce Phanthom Foto: instagram.com/danbilzerian

Rolls Royce Phanthom


Bentley je super, avšak Rolls je Rolls. Toto výnimočné vozidlo s neprehliadanuteľným dizajnom a prekvapivými rozmermi sa vyrába v niekoľkých verziách. Z fotografií nevieme posúdiť, či ide o variant kupé alebo klasickú limuzínu, avšak inšpirovať (alebo demotivovať) nás môže skutočnosť, že cena najlacnejšieho z modelov neklesá pod 260-tisíc amerických dolárov, v prepočte 193-tisíc eur.

Lamborghini Avendator Foto: instagram.com/danbilzerian

Lamborghini Aventador


Vozidlá Lamborghini si užívajú rovnakú slávu, ktorou sa môže pochváliť aj Ferrari. Tento superšport s ostrými líniami a ešte ostrejšími jazdnými vlastnosťami sa vo vozovom parku amerického milionára nachádza v bielom prevedení. Bilzerian si nechal výkon svojho osobného miláčika zvýšiť na 800 konských síl, pôvodne malo vozidlo 700.

Ferrari California F1 Foto: instagram.com/danbilzerian

Ferrari California F1


Výkon 453 konských síl a objem valcov 4,3 litra. To sú iba dva základné parametre superšportu, ktorý ešte donedávna parkoval v garáži Dana Bilzeriana. Už neparkuje, ale nie preto, že by ho predal alebo zničil. Daroval ho kamarátovi. Veríte tomu? Bilzerian to sám napísal na svojom profile.

Je dobré mať bohatých kamarátov, ktorí vám požičajú svoje Ferrari. Foto: instagram.com/danbilzerian

Ferrari 458 Spider


Keď jedno Ferrari darujete kamarátovi, je dobré mať iného kamaráta s iným Ferrari, ktorý vám ho požičia na zopár týždňov. Aj takýto je svet multimilionárov. Bilzerian fotografie s príbuznou tematikou označuje hashtagom #ItsGoodToHaveRichFriends, teda “je dobré mať bohatých kamarátov”.

McLaren P1 Foto: instagram.com/danbilzerian

McLaren P1


“Objednal som si Prius a priniesli mi toto,” tvrdí na svojom Instagrame Bilzerian. Sarkazmus tu je na mieste, pretože McLaren P1 nie je ani lacnou ani práve ekologickou záležitosťou. Mať ho však doma, rovno medzi Rolls Royceom a Bentley, vtedy aj starostlivosť o planétu ide bokom.

Land Rover Range Rover Foto: instagram.com/danbilzerian

Land Rover Range Rover


Range Rover je klasika, ktorá by nemala chýbať vo vozovom parku žiadneho multimilionára. V porovnaní s inými vozidlami je síce toto SUV doslova cenovo dostupné, jeho neodškriepiteľnou výhodou je však mimoriadne pohodlná jazda, vysoká úroveň bezpečnosti a luxusný interiér. Na fotografiách sa objavuje aj v spoločnosti iných luxusných vozidiel ladených do kontrastnej bielo-čiernej karosérie. Táto kombinácia sa očividne Bilzerianovi pozdáva.

Shelby Cobra Foto: instagram.com/danbilzerian

Shelby Cobra


Unikát a sen každého vášnivého motoristu. Shelby Cobra je automobil, ktorý si vybudoval nielen dobré meno, ale stal sa aj nenaplneným cieľom pre mnohých podnikateľov. V Bilzerianovej garáži nechýba ani tento skvost. Má nápadnú zrkadlovú karosériu z hliníka a jeho majiteľ rád skúša jeho možnosti na závodných okruhoch.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Porsche Cayenne dospel, bude jazdiť aj na baterky
Mazda 2 kopíruje dizajn väčších modelov, vyzerá skvelo
Smarty sa po rokoch menia, chcú byť štýlovejšie
Opel Corsa je po 32 rokoch stále vo forme
Seat Leon X-Perience je stvorený na slovenské cesty
Toyota Aygo prináša japonskú extraverziu na Slovensko
Nový Passat má veľké ambície. Pokorí aj BMW radu 3?
Mercedes CLS63 AMG: Nový sen veľkých chlapcov

Komentáre