Autá

Bentley a Audi ukazujú novinky, stále však veľa taja

"Automobilky Audi a Bentley v posledných dňoch zverejnili videá, na ktorých môžete nahliadnuť na nové modely. "

Erik Stríž, 11. novembra 2014 14:00
Možný koncept Audi A9 bude predstavený na autosalóne v Los Angeles Foto: AUDI


Bentley pripravuje verejnosť na svoje prvé vozidlo typu SUV. Dnes už vieme, ako bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyzerať, ale samotná automobilka sa s virtuálnou premiérou svojej novinky vôbec neponáhľa. Zavďačuje sa tým rôznym blogom o automobiloch a skúša trpezlivosť aj vlastných fanúšikov, ktorí by určite už celkom radi videli oficiálne fotografie očakávaného vozidla.

Doteraz mohli vidieť iba fotografie konceptu EXP 9 F, ktorý, ako sa očakáva, bude z väčšej časti skutočným obrazom nového SUV. Ak by to bola pravda, pravdepodobne nikto by nebol z počinu z dielne Bentley sklamaný, pretože by udržiaval dizajnovú kontinuitu s limuzínou Mulsanne a tak sa zavďačoval konzervatívne ladeným zákazníkom.



Najnovšie video z dielne Bentley napovedá o dvoch vlastnostiach nového SUV, zdôrazňuje pozornosť venovanú detailom v interiéri a okrajovo upozorňuje na jazdné schopnosti automobilu. Aj nové video je zahalené rúškom tajomstva a samotný automobil je naznačený skôr iba vo svojich líniách. Sloganom najnovšieho videa je “Nevidíme terén. Vidíme textúru.”. Len pre zaujímavosť, v prvom videu ste mohli vidieť nápis "Nevidíme línie. Vidíme svetlo."

Prvé SUV od Bentley bude stáť približne 200-tisíc eur Foto: Bentley Motors Limited


Audi A9


Hovorí sa o Audi A9, avšak v skutočnosti verejnosť netuší, či bude automobilka označovať svoj nový koncept práve takto. Je to však veľmi pravdepodobné a svedčia o tom rôzne detaily, ktorým rozumejú skôr iba trénované oči odborníkov a priaznivcov tejto značky.

Automobilka na svojom najnovšom videu takmer ukáže, ako by mal vyzerať jej dizajnový jazyk v blízkych rokoch. Od Audi už tak akosi očakávame, že bude vždy lídrom expresívneho a postmoderného dizajnu, pričom sa neobáva ani kontroverznosti a počiatočného neprijatia.

Koniec uvedeného videa na veľmi krátky moment ukazuje prednú masku a ostro tvarované svetlomety konceptu, ktorý bude oficiálne a v plnej paráde predstavený na autosalóne v Los Angele (21. - 30. november 2014).



Koncept nesie prvky kupé a veľkého sedanu, pozornosť pútajú nielen LED svetlomety s mimoriadne ostrými hranami, ale aj veľká maska chladiča typická pre vozidlá Audi a členité disky kolies akoby vystrihnuté zo sci-fi filmu.

ODPORÚČAME AJ:
AUTOmoto: Nové BMW Cabrio a liftbacková Octavia so 4x4
Audi Q3 prešlo viditeľným faceliftom, očakávania sa však nenaplnili
Šialený 50-ročný Ford Mustang s 845 koňmi pod kapotou
Audi R8: Naprieč dekádami takmer bez zmeny
Nová Škoda Fabia má lepší dizajn a bezpečnostné systémy

Komentáre