Autá

Audi Q3 prešlo viditeľným faceliftom, očakávania sa však nenaplnili

"Automobilka Audi ukázala tvár novej Q3, malého mestského SUV-čka s kompaktným vzhľadom a vyspelou technikou. Kúpiť sa bude dať od februára. "

Erik Stríž, 7. novembra 2014 12:00
Audi Q3 (2015) Foto: Audi


Na facelift modelu Q3 sa čakalo už nejaký čas a v priebehu uplynulých týždňov sme videli aj niekoľko zaujímavých fotografií, ako by mohla novinka vyzerať. Odvážne predstavy grafikov sa však nenaplnili, automobilka teraz ukázala modernizované kompaktné SUV aj oficiálne. Dizajn vozidla ostal verný svojmu pôvodcovi, avšak zmeny spozoruje aj absolútny laik.

Audi Q3 (2015) Foto: Audi

Novinka má výraznú lichobežníkovú masku chladiča, svetlomety s novým tvarom, LED svetlá pre denné svietenie, LED svetlomety ako voliteľné príslušenstvo, do tretice aj zadné LED svetlá a niekoľko ďalších vylepšení. Nápadný je pomerne robustný kryt prednej masky obkolesujúci gril chladiča a vyčnievajúci smerom k svetlometom.

AudiRS Q3 (2015) Foto: Audi

Interiér inovovanej Q3 sa nesie v modernom duchu, avšak zdá sa, akoby Audi pomerne dôrazne naznačovalo, že ide o hierarchicky nižšie posadené SUV-čko. V porovnaní s interiérmi iných modelov je ten v Q3 menej komplikovaný, vodič má v kokpite prehľad a jeho pozornosť nepúta priveľa detailov. Zaujme športovo ladený volant s výrazným tvarovaním na úrovni desiatej a druhej hodiny a displej zapracovaný do dizajnu hrubšieho tabletu.

Audi Q3 s modelovým rokom 2015 bude k dispozícii od februára budúceho roka s trojicou benzínových motorov TFSI a štyrmi naftovými motormi TDI. Všetky varianty sú 4-valcové preplňované, podľa slov automobilky produkujú až o 17 percent nižšie emisie CO2 a splňajú normu Euro 6.

Objem valcov v ponúkaných motorizáciách sa bude pohybovať medzi 1,4 až dvomi litrami, pričom ponúknu výkon od 88 do 162 kW.

Audi Q3 S Line (2015) Foto: Audi

Výkonný variant Audi RS Q3 bude disponovať 2,5-litrovým benzínovým 4-valcovým motorom s preplňovaním, ktorý bude dosahovať maximálny výkon na úrovni 250 kW a krútiaci moment 450 Nm. Krútiaci moment bude prenášaný 7-stupňovou automatickou prevodovkou S tronic na všetky štyri kolesá (Quattro AWD). Z pokoja na rýchlosť 100 km/h sa RS Q3 dostane za minimálne 4,8 sekundy a jeho maximálna rýchlosť bude elektronicky obmedzená na 250 km/h.

Audi Q3 (2015) Foto: Audi

Nastavenie cien novej Q3-ky bude pomerne variabilné. Za základnú verziu zákazníci zaplatia 29 600 eur a za najvyššiu výbavu až 56 600 eur.

ODPORÚČAME AJ:
Šialený 50-ročný Ford Mustang s 845 koňmi pod kapotou
Audi R8: Naprieč dekádami takmer bez zmeny
Nová Škoda Fabia má lepší dizajn a bezpečnostné systémy
BMW ukázalo nové X6M a X5M, sú silnejšie a modernejšie
Budúca kráľovná limuzín z dielne Infiniti

Komentáre