Život

Výrobca Barbie spustí predaj bábiky s hidžábom

"Nová edícia bábiky je súčasťou kolekcie s názvom Barbie Shero. Tou vzdáva Mattel poctu ženám, ktoré inšpirujú k prekračovaniu hraníc"

TASR, 16. novembra 2017 11:00
Popredný svetový výrobca hračiek Mattel oznámil, že dá do predaja novú edíciu bábik Barbie inšpirovaných Ibtihajou Muhammadovu, americkou šermiarkou, ktorá sa zúčastnila minuloročných olympijských hier v hidžábe. Foto: TASR/AP
Popredný svetový výrobca hračiek Mattel oznámil, že dá do predaja novú edíciu bábik Barbie inšpirovaných Ibtihajou Muhammadovu, americkou šermiarkou, ktorá sa zúčastnila minuloročných olympijských hier v hidžábe. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Spoločnosť uviedla, že nové bábiky sa začnú predávať na internete počas budúcej jesene. Nová edícia bábiky je súčasťou kolekcie s názvom Barbie Shero. Tou vzdáva Mattel poctu ženám, ktoré inšpirujú k prekračovaniu hraníc, píše AP.

Nedávno do tejto série pribudli bábiky s podobou americkej gymnastky Gabby Douglasovej a režisérky Avy DuVernayovej.

Šermiarka Ibtihaj Muhammadová sa stala historicky prvou Američankou, ktorá súťažila pod piatimi kruhmi s hidžábom. V Riu v roku 2016 získala v šerme bronzovú medailu.

Hidžáb je šatka, ktorou si niektoré moslimky zahaľujú vlasy, krk a poprsie.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Highlighty týždňa: Nový slovenský film o tom, čoho sa bojíme
Peter Bič Project spievajú už aj po slovensky. Majú nový videoklip
Seriál Jana Hřebejka sa vracia na obrazovky. Rieši moderné vzťahy
Skupina Hex vydala album v tvare knihy. S poviedkou Pišta Vandala

Komentáre