Život

Slafkovský dostal zelenú, aby mohol reprezentovať Slovensko na MS

""Juraj Slafkovský by mal reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta 2024," uviedol v príspevku Montreal a pridal aj vyjadrenie dvadsaťročného útočníka: "Myslím, že ak sa nič nezmení, pôjdem.""

TASR, 18. apríla 2024 9:41
Na archívnej snímke Juraj Slafkovský. Foto: TASR - Milan Kapusta

Juraj Slafkovský dostal od Montrealu Canadiens zelenú, aby mohol reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave. Klub zámorskej hokejovej NHL o tom informoval v stredu na sociálnej sieti X.

"Juraj Slafkovský by mal reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta 2024," uviedol v príspevku Montreal a pridal aj vyjadrenie dvadsaťročného útočníka: "Myslím, že ak sa nič nezmení, pôjdem."

Canadiens ukončili sezónu v noci na stredu. V záverečnom zápase prehrali s Detroitom 4:5 po nájazdoch a obsadili predposledné 15. miesto vo Východnej konferencii. Slafkovský zaznamenal v stretnutí gól i asistenciu a vo svojej druhej sezóne v profilige pokoril méty 20 presných zásahov a 50 bodov (20+30). Počas ročníka odohral všetkých 82 zápasov základnej časti s priemerným časom na ľade 17:56 minút a do štatistík si pripísal aj 19 mínusových bodov a 55 trestných minút.

Najvyššie draftovaný hráč v roku 2022 tak môže nastúpiť za Slovensko už na treťom svetovom šampionáte. Na MS si zahral aj v rokoch 2021 a 2022 a v druhom prípade bol s deviatimi bodmi (3+6) najproduktívnejší Slovák na turnaji. Pred dvoma rokmi zažiaril aj na olympijskom turnaji, na ktorom získalo Slovensko nečakaný bronz. Slafkovský strelil v Pekingu sedem gólov v rovnakom počte zápasov, bol najproduktívnejší hráč a vyhlásili ho aj za najužitočnejšieho hráča turnaja.





Komentáre