Život

Vydražili pamätnú róbu Marilyn Monroe. Spievala v nej prezidentovi

"Šaty boli také tesné, že museli byť zašité priamo na tele herečky krátko pred vystúpením. "

TASR, 26. novembra 2016 8:00
Na archívnej snímke z z 19. mája 1962 americká herečka Marilyn Monroe má na sebe oblečené šaty, v ktorých spievala Happy Birthday to You vtedajšiemu prezidentovi USA Johnovi F. Kennedymu k jeho 45. narodeninám v New Yorku. Foto: TASR/AP
Večerné šaty, v ktorých Marilyn Monroe v roku 1962 zaspievala popevok "Happy Birthday, Mr. President" vtedajšiemu prezidentovi USA Johnovi F. Kennedymu k jeho 45. narodeninám, vydražili v Los Angeles za 4,8 milióna dolárov. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

Aukčná spoločnosť Julien's Auctions predpokladala, že tesná róba telovej farby ušitá na mieru sa predá za 2 až 3 milióny dolárov; výťažok z aukcie tak prevýšil očakávania. Pri predchádzajúcej dražbe v roku 1999 zaplatil záujemca za šaty 1,3 milióna dolárov. Niekdajší odev Marilyn Monroe získala v noci nadnes americká sieť múzeí kuriozít - Ripley's Believe It or Not!

Príťažlivá herečka sa v tejto róbe z dielne módneho návrhára Jeana Louisa predstavila na narodeninovom bankete v newyorskej Madison Square Garden 19. mája 1962.

Šaty boli také tesné, že museli byť zašité priamo na tele herečky krátko pred vystúpením.

Aukčný dom Julien's Auctions informoval, že večerné šaty americkej herečky Marilyn Monroe, ktoré mala na sebe oblečené počas svojho predvedenia "Happy Birthday to You", vydražili 17. novembra 2016 za 4,4 milióna eur. Foto: TASR/AP


ODPORÚČAME TIEŽ:
Čínsku terakotovú armádu budú možno zachraňovať aj slovenskí vedci
Mozaika z kávových zŕn je svetovým unikátom, nájdete ju na Orave
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Cestujeme z Leopoldova do Lužianok
Highlighty týždňa: Najpríťažlivejší muž planéty je vraj pekný aj múdry

Komentáre