Život

Highlighty týždňa: Najpríťažlivejší muž planéty je vraj pekný aj múdry

"Poznáme najpríťažlivejšieho muža planéty. Noc divadiel spája ľudí. Zomrel herec Ľubo Gregor. Prvý hokejista v Simpsonovcoch."

TASR/Webmagazin.sk, 21. novembra 2016 9:00
Herec Dwayne Johnson je podľa magazínu People najpríťažlivejším mužom. Foto: TASR/AP

Americký herec Dwayne Johnson (44) je podľa magazínu People najpríťažlivejším mužom planéty. Periodikum výber zdôvodnilo tým, že má nielen vytrénované telo, ale ide aj o múdreho a milého herca. Dvojnásobný otec prijal zverejnené rozhodnutie magazínu s netajeným nadšením a konštatoval, že teraz už dosiahol prakticky všetko.

Johnson patrí k obľúbeným hviezdam akčných filmov, môžete ho poznať napríklad zo snímok Kráčajúca skala, Neľútostný pomstiteľ či Rýchlo a zbesilo 5-7.

Vlani získal titul najsexy muža bývalý futbalista David Beckham.




Divadelná noc

Noc divadiel už po siedmy raz otvorila brány divadelných stánkov a kultúrnych centier. Do sobotnej akcie s heslom "Sedmospáči, prebuďte sa" sa zapojilo tento rok 23 slovenských miest a 52 divadelných organizácií.

"Prepájame divákov. Zmyslom je vytvoriť pozitívnu energiu a upozorniť, že divadlo je ešte stále silné a má tú moc a možnosť spojiť ľudí, poukázať na niektoré témy, javy v našej spoločnosti." vysvetlila riaditeľka Divadelného ústavu Vladislava Fekete, ktorý európsku akciu dostal na Slovensko.

Okrem klasických divadelných predstavení si divadlá pripravili pre divákov aj špeciálny program či prehliadku zákulisia.

Noc divadiel v Trenčíne:


Zomrel Ľubo Gregor



Vo veku 73 rokov zomrel 17. novembra 2016 v Bratislave slovenský herec Ľubo Gregor, zakladateľ divadla Korzo '90, ktoré je dnes známe ako Divadlo Astorka. Narodil sa 19. júla 1943 v Žiline.

Vytvoril prevažne kľúčové postavy v komediálnom i vážnom repertoári. Ťažiskom jeho tvorby je divadlo, účinkoval aj vo filmoch, naposledy v menšej úlohe v snímke Eva Nová.

V rokoch 1991-1995 bol hercom a riaditeľom Divadla Astorka Korzo '90. V roku 1995 sa stal riaditeľom Centra umeleckej tvorby v Markíze. Počas pôsobenia v tomto médiu pripravoval a moderoval reláciu Erotický salón GLP, účinkoval v seriáli Silvánovci, Veľké srdce či Pevnosť Boyard.

Ľubo Gregor dal hlas aj viacerým postavám v zahraničných filmoch. Za dabing Luisa de Funes vo filme Aventures de Rabbi Jacob dostal v roku 1997 ocenenie Zlatá slučka. Je autorom kníh Za kulisou Markízy a Astorka - divadlo, ktoré nikto nechcel. V časopise TELE plus uverejňoval seriál Holografy Ľuba Gregora alebo spomienky zachytené vlastnou rukou (v. r.).

Herec Ľubo Gregor zomrel 17. novembra 2016. Foto: TASR/Michal Svítok


Prvý hokejista v Simpsonovcoch

Legendárny Wayne Gretzky bude mať ako prvý hokejista vlastnú postavičku v populárnom americkom kreslenom seriáli Simpsonovci. Epizóda s kanadským rekordérom historických tabuliek NHL bude mať premiéru v decembri.

Výkonný riaditeľ Simpsonovcov Al Jean povedal pre web nhl.com, že tvorcovia seriálu hľadali hrdinu zimných dielov a niet väčšej legendy zimných športov ako je Wayne Gretzky.




ODPORÚČAME TIEŽ:
Ambasádorom filmu Snowden je Amnesty International Slovensko
V Srbsku majú obec Putinovo, v ktorej sa pálenke hovorí Putinovka
Mozaika z kávových zŕn je svetovým unikátom, nájdete ju na Orave
Žena s ALS dokáže písať na počítači pomocou vlastnej mysle

Komentáre