Život

Vydražia mixážny pult, ktorý používali Pink Floyd či The Cure

"Ponúkaný mixážny pult je považovaný za jeden z najlepších, aké boli vytvorené. Jeho vlastníkom je v súčasnosti hudobný producent Mike Hedges."

TASR, 12. marca 2017 10:00
Britský hudobník a spoluzakladateľ rockovej skupiny Pink Floyd Roger Waters. Foto: TASR/AP
Mixážny pult, pomocou ktorého nahrala britská artrocková skupina Pink Floyd svoj prelomový album The Dark Side of the Moon, pôjde koncom mesiaca do dražby. Pult sa používal v rokoch 1971-83 v nahrávacom štúdiu Abbey Road Studios (vtedy známom ako EMI Studios), informuje magazín Uncut.

Okrem skupiny Pink Floyd realizovali na tomto mixážnom pulte svoje nahrávky aj Paul McCartney & Wings, George Harrison, Ringo Starr, Kate Bush alebo The Cure. Dražbu uskutoční 27. marca aukčný dom Bonhams. Očakáva sa, že finálna ponuka bude predstavovať šesťcifernú sumu, hoci neboli stanovené žiadne odhady.

Ponúkaný mixážny pult je považovaný za jeden z najlepších, aké boli vytvorené. Jeho vlastníkom je v súčasnosti hudobný producent Mike Hedges, ktorý ho od zmieneného londýnskeho nahrávacieho štúdia odkúpil v roku 1983. Podľa jeho slov je zariadenie v "excelentnom prevádzkovom stave" a nachádza sa v Rakúsku.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Highlighty týždňa: Masaryk vyhral 12 Českých levov, ocenení aj Slováci
Deti, ktoré stratili blízkych, sa predstavia na doskách SND
Bez koláča ani deň? V Británii pre ne majú celý týždeň
VIDEO: Apponyiovská knižnica vystavuje najvzácnejšiu knihu Slovákov

Komentáre