Život

Nahnevaný Lennon napísal nesúvislý list plný nadávok. Vydražili ho

"List kúpil na aukcii zberateľ z texaského mesta Dallas, ktorý si želal zostať v anonymite."

TASR, 27. novembra 2016 8:00
Na snímke aukčného domu RR Auction v Bostone je vrchná časť prvej strany dvojstranného nahnevaného listu, ktorý adresoval John Lennon Paulovi a Linde McCartneyovcom, krátko po rozpade britskej skupiny The Beatles. Foto: TASR/AP
Nahnevaný list Johna Lennona adresovaný Paulovi a Linde McCartneyovcom, napísaný krátko po rozpade britskej skupiny The Beatles, sa predal vo štvrtok na dražbe v USA za takmer 30.000 dolárov. Informovala o tom agentúra AP.

Dvojstranový náčrt listu napísaný na stroji, doplnený Lennonovými poznámkami napísanými rukou, vydražili v sieni aukčného domu RR Auction v Bostone.

Spoločnosť uviedla, že list bol podľa dostupných informácií napísaný v roku 1971 v reakcii na kritiku Lindy McCartneyovej voči Lennonovi za to, že sa rozhodol neoznámiť verejne svoj odchod z liverpoolskej skupiny.

Na archívnej snímke z roku 1971 bývalý spevák skupiny Beatles a gitarista Paul McCartney a jeho manželka Linda v Londýne. Foto: TASR/AP


Lennonov list, plný nadávok a občas nesúvislý, obsahuje aj tieto vety: "Naozaj si myslíš, že väčšina súčasného umenia vznikla vďaka The Beatles? Neverím, že si až taký vyšinutý, Paul - ty si to myslíš? Keď tomu prestaneš veriť, možno sa zobudíš!"

List kúpil na aukcii zberateľ z texaského mesta Dallas, ktorý si želal zostať v anonymite.


ODPORÚČAME TIEŽ:

Highlighty týždňa: Najpríťažlivejší muž planéty je vraj pekný aj múdry
Čínsku terakotovú armádu budú možno zachraňovať aj slovenskí vedci
Rok 2016 môže byť najteplejším od 19. storočia, tvrdí WMO
Ambasádorom filmu Snowden je Amnesty International Slovensko

Komentáre