Život

Highlighty týždňa: Bitka roka v NHL a tragická lúpež v Bratislave

"Šarvátky na ľadovej ploche nie sú v hokeji obzvlášť výnimočné. K tejto však došlo hneď po úvodnom bully a rozhodcovia mali čo robiť, aby od seba rozhnevaných hráčov odtrhli. Video nájdete v článku."

Veronika Rosputinská, 20. januára 2014 6:00
Bitka sa strhla hneď po úvodnom bully. Foto: Youtube


Kto občas sleduje hokej, alebo stačí, že už videl aspoň jeden zápas, vie, že emócie niekedy hráčov ovládnu natoľko, že sa pustia do bitky. V niektorých prípadoch ide len o „priateľské pošťuchávanie“, niekedy je to pár rán po prilbe, inokedy agresia prerastie do väčších rozmerov. Vtedy hokejisti zhadzujú rukavice a klzisko sa razom mení na bojovú arénu. Občas schytá aj rozhodca.

Netradičná hokejová bitka sa udiala v zápase medzi Calgary Flames a Vancouver Canucks. Vyzeralo to, akoby sa hráči už vopred dohodli, že fanúšikom pripravia bojové prekvapenie. Bitka sa totiž strhla hneď po úvodnom vhodení puku!

Agresiu a hnev si hráči na ľad priniesli už z predchádzajúceho spoločného stretnutia a tak sa úvod zápasu zmenil na niečo v štýle vybavovania si účtov pouličných gangov. Hokejisti zhodili rukavice a pustili sa do seba. Rozhodcovia sa spočiatku držali bokom, pochopiteľne, asi nechceli, aby sa niečo ušlo aj im. Keď sa však už dvaja hráči zvalili na zem, boli nútení zasiahnuť. Hádky pokračovali aj po potrestaní hráčov, nahnevane na seba pokrikovali z jednej striedačky na druhú. Zapojil sa dokonca aj vancouverský tréner. Nuž, niet nad športové správanie.


Tragédia na Obchodnej


Na známej bratislavskej ulici, kde sídli veľa obchodov a reštaurácií, došlo v utorok 14. januára podvečer k tragickému lúpežnému prepadnutiu. Muž ozbrojený samopalom vtrhol do zlatníctva a žiadal šperky a peniaze. Majiteľ zlatníctva, 66-ročný muž z Arménska, streľbu neprežil a jeho manželka bola so zraneniami prevezená do nemocnice, kde musela podstúpiť operáciu. Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva uviedla, že žena je mimo ohrozenia života.

Pri lúpeži sa zranil aj samotný lupič, ktorého policajti zadržali už pár minút po prepade. Ján K. je vo väzbe a v minulosti už odsúdený bol. Za tento čin mu v prípade preukázania viny hrozí desať až pätnásť rokov za mrežami.

Komentáre