Život

Highlighty týždňa: Prvé časti príbehu Zlatej lýry pokrstil P. Hammel

"Imagine Dragons nahrali pieseň k Pasažierom. Björnson má tabuľu v Jasnej. Bruno Mars vydal nový album. "

TASR/Webmagazin.sk, 5. decembra 2016 9:00
Na programe Bratislavskej lýry ´76 vo štvrtok 10. júna bolo finále čs. skladateľskej súťaže. Na snímke československá speváčka Petra Janů. Foto: TASR/Anton Zagar ml.
Televízny cyklus, zachytávajúci históriu festivalu Bratislavská lýra, vyjde postupne na piatich DVD. Prvé z nich uviedol do života v prvý decembrový deň spevák Pavol Hammel,spolu s režisérom televízneho cyklu Petrom Hledíkom, producentom Patrikom Paššom a autorom námetu a scenára Robertom Valovičom. Pokrstil ho "zlatým šampanským".

Na prvom DVD, ktoré obsahuje 1. diel (Roky nádeje, 1966 - 1967) a 2. diel (Zlomové roky, 1968 - 1969) televízneho cyklu, nájdu diváci aj bonusové materiály. Napríklad kompletný záznam z 1. ročníka Medzinárodného festivalu tanečnej piesne, čo bol pôvodný názov Bratislavskej lýry. Tiež sa zoznámia so vznikom a zákulisím festivalu i jeho zahraničnými hosťami (The Shadows, The Easybeats, Sandie Shaw). Bonusy zahŕňajú aj ukážky z koncertov 1966 - 1969.




Imagine Dragons nahrali pieseň k Pasažierom



Americká skupina Imagine Dragons zverejnila pieseň Levitate. Tá sa objaví v sci-fi filme Pasažieri v hlavných úlohách s Jennifer Lawrence a Chrisom Prattom. "Vesmírny Titanic" bude mať slovenskú premiéru 5. januára 2017.

Príbeh filmu sa odohráva na vesmírnej lodi Avalon, ktorá má dopraviť posádku na vzdialenú planétu, kde majú založiť ľudskú kolóniu. Nový domov je však vzdialený 120 rokov cesty, a tak sú pasažieri lode uložení v hlbokom hyperspánku. Dvaja z nich - Aurora (Jennifer Lawrence) a Jim (Chris Pratt) sa z neznámych príčin prebudia o 90 rokov skôr a z rutinnej misie sa stane boj o prežitie, v ktorom sa môžu spoľahnúť len jeden na druhého.



Björnson má tabuľu v Jasnej



Nórsky spisovateľ, držiteľ Nobelovej ceny za literatúru Björnstjerne Björnson má v lyžiarskom stredisku Jasná v Demänovskej doline pamätnú tabuľu. Na budove kultovej horskej chaty Björnsonka ju vo štvrtok (1. 12.) odhalila veľvyslankyňa Nórskeho kráľovstva na Slovensku Inga Magistad.

Björnstjerne Björnson sa zaujímal o osud Slovákov a bojoval za ich právo na vlastný jazyk, národnú identitu a kultúru. O slovenskej otázke písal do nemeckých, rakúskych a francúzskych periodík, v ktorých poukazoval na postavenie Slovákov v Uhorsku a burcoval proti uhorským utláčateľom.

Björnstjerne Björnson sa zaujímal o osud Slovákov a bojoval za ich právo na vlastný jazyk, národnú identitu a kultúru. Foto: Wikipedia


Bruno Mars vydal nový album



Americký spevák Bruno Mars vydáva očakávaný album 24K Magic. Spevák pozýva poslucháčov na veľký retro večierok, na ktorom spomína na velikánov soulovej a R&B histórie, či už sú to James Brown, Michael Jackson, Barry Manilow alebo dvojica Jimmy Jam & Terry Lewis. V dvadsiatich krajinách sveta sa album ihneď po vydaní dostal na vrchol rebríčka iTunes.



ODPORÚČAME TIEŽ:
Topfest 2017 ohlasuje prvé mená, prídu Bastille a Skindred
CHLUMSKÝ: Inšpektor Max je skutočne zvláštny úkaz, Kukura je zjavenie
Robo Opatovský vydal nový album Vianočné duetá
Legendárne mobily: Spomínate si na Siemens CX65?

Komentáre