Život

Highlighty týždňa: Viete, aké je slovo roka nemeckej mládeže?

"V piatok bolo smombie v Mníchove vyhlásené za slovo roka nemeckej mládeže."

TASR/Webmagazin.sk, 16. novembra 2015 13:00
Ilustračné foto. Foto: Sony
Užívatelia smartfónov často iritujú okoloidúcich, keď kráčajú po ulici hladiac sústredene do malých obrazoviek pred sebou bez toho, aby vnímali čo sa deje okolo nich. Nemecká mládež pre nich vymyslela osobitné pomenovanie "smombie", ktoré je kombináciou slova "zombie" a "smartfón". V piatok bolo v Mníchove vyhlásené za slovo roka nemeckej mládeže. Definícia "smombie" znie, že je to niekto, kto kráča životom bez toho, aby vedel čo sa deje okolo neho, pretože je taký zaujatý svojím smartfónom.

Šťastnejší sú ľudia, ktorí neužívajú Facebook


Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Odhlásenie sa z Facebooku môže prispieť k pocitu väčšieho šťastia. Takýto záver vyplynul z dánskej štúdie medzi užívateľmi tejto sociálnej siete. Závery sa zakladajú na týždeň trvajúcom pokuse medzi 1095 užívateľmi Facebooku, ktorí boli rozdelení do dvoch skupín. Skupina, ktoré nechodila na Facebook, bola tiež menej vystresovaná, bola aj rozhodnejšia a viac vnímala "prítomnosť". Približne 10-15 percent užívateľov v skupine, ktorá si dala oddych od Facebooku, priznalo, že po ukončení štúdie sa k Facebooku zasa pripojili.

Do slovenských kín vstúpil výnimočný Steve Jobs


Z filmu Steve Jobs. Foto: TASR/AP
Programy slovenských kín minulý týždeň spestrila novinka Steve Jobs. Životopisnú drámu o technologickom vizionárovi a spoluzakladateľovi spoločnosti Apple nakrútil známy britský režisér Danny Boyle. Výnimočný film vznikol podľa scenára Aarona Sorkina, ktorý pri jeho tvorbe vychádzal z knižnej predlohy Waltera Isaacsona z roku 2011. Hlavnú postavu digitálneho mága Stevea Jobsa, ktorý v roku 2011 podľahol rakovine vo veku 56 rokov, stvárnil talentovaný herec Michael Fassbender.



Na Filmovom chodníku slávy pribudne meno Emílie Vášáryovej


Na snímke herečka Emília Vášáryová. Foto: TASR - Michal Svítok
Na bratislavskom Filmovom chodníku slávy pribudne meno uznávanej herečky a prvej dámy slovenskej filmovej a divadelnej scény Emílie Vášáryovej. Na bratislavskom filmovom festivale jej v sobotu (14.11) udelili ocenenie za dlhoročnú umeleckú tvorbu, zároveň bude mať pamätnú dlaždicu na chodníku slávy. Jej odhalenie bude na budúci rok v júni.

ODPORÚČAME AJ:
Nový hit speváčky Adele si zobrali na mušku komici
Večná dilema: Nechávať prepitné v hotovosti alebo cez kartu?
Sestra v akcii jubiluje: Toto ste o nej nevedeli
Množstvo skleníkových plynov dosiahlo vlani rekordné hodnoty
HEGER: Kniha o Štúrovi ako novinárovi môže byť čítaním pre žurnalistov

Komentáre