Život

Highlighty týždňa: Filmy Masaryk a Učiteľka potvrdili úspech aj doma

"Poznáme laureátov národnej ceny Slnko v sieti. Lucie Bíla opäť očarila bratislavské publikum. Sázava ožije hudobným festivalom. Kristína zverejnila videoklip k skladbe Láska bombová."

TASR/Webmagazin.sk, 10. apríla 2017 15:00
Herečka Zuzana Kronerová si prebrala cenu po triumfe v kategórii najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za úlohu pani Mariky vo filme Červený kapitán na odovzdávaní národných filmových cien Slnko v sieti za rok 2016. Foto: TASR/Dano Veselský
Už po siedmykrát sme spoznali laureátov národnej filmovej ceny Slnko v sieti. Najúspešnejšími filmami sa stali Masaryk so siedmimi víťazstvami a Učiteľka so štyrmi cenami, ktorým sa tak po úspechu vo svete dostalo uznania aj na domácej pôde. Učiteľka triumfovala aj v diváckej ankete.

Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) v ďalších kategóriách ocenila aj dokument Para nad riekou, snímku Ja, Olga Hepnarová za réžiu aj Zuzanu Kronerovú za výkon vo filme Červený kapitán.
Kompletný zoznam ocenených.

Slnko v sieti za najlepší herecký výkon získala Zuzany Mauréry vo filme Učiteľka


Lucie Bílá v Bratislave


Česká hudobná stálica Lucie Bílá vystúpila v rámci Hana Tour v Bratislave, od divákov si vyslúžila trojité standing ovation. Na tomto turné zostavila Lucie s kapelou Petra Maláska nový repertoár. K obľúbeným hitom po prvýkrát pridali ďalšie skladby z nového albumu Hana aj z úspešného albumu Modi. Pre návštevníkov koncertov si zlatá slávica pripravila aj špeciálnu, ručne vyrobenú edíciu anjelikov z modrého hematitu. Výťažok z predaja venuje opäť na charitatívne účely.

Ďalšie koncerty čakajú v júni ešte Banskú Bystricu, Čadcu a Myjavu.



ODPORÚČAME TIEŽ: Film Agnieszky Holland je nadčasový, rozpráva o ženách i ekológii

Slunovrat na Sázave


Po viac ako desiatich rokoch sa do mestečka Sázava nad Sázavou v okrese Benešov vrátia festivaloví návštevníci. V areáli vodáckeho kempu Sázavský ostrov sa 23. a 24. júna uskutoční nový hudobný festival českých pesničkárov a populárnych interpretov.

Dvojdňová hudobná udalosť odštartuje koncertom Františka Nedvěda, najznámejšieho umelca, ktorý má k rieke Sázava snáď najvrelejší vzťah. Ďalšími menami festivalu sú spevák a pesničkár Xindl X, muzikanti Všichni Svatí, vystúpia aj Bratia Ebenovci na čele s Marekom Ebenom, potom nadaný mladý hudobný objav Thom Artway a David Stypka, ktorý zbiera jednu nomináciu na hudobné ocenenia za druhou. Slovenská speváčka Katarína Koščová zaspieva so skupinou Neřež. Headlinerom druhého večera bude hudobný matador Richard Müller. Hosťom bude aj Aneta Langerová.

Hosťom na festivael Slunovrat bude aj Richard Müller. Foto: TASR/Andrej Galica


Láska bombová


Speváčka Kristína prichádza s novinkou, je ňou videoklip k piesni Láska bombová. Hudbu zložil Martin Kavulič, text napísal Kamil Peteraj. Réžie klipu sa ujala Yvonne Vavrová a okrem speváčky v ňom účinkuje mladý herec Adam Jančina.

"Pesnička Láska bombová je o vzťahu, ktorý sa skončil a ktorý ešte dohorieva v žene. Metaforu som našla v sopke, ktorá vybuchuje, ktorá je na prvý pohľad tmavá a nič nevidíme na povrchu, podobne ako keď takzvane ticho trpíme a okolie nič netuší o našom súžení. Obrazové prírodné elementy ako oheň, ľad, zima a chlad pracujú vo vnútri tej ženy a vyjadrujú vyrovnávanie sa so stavom vecí a premietajú sa aj do vizuálnej roviny videoklipu,“ vysvetlila režisérka Vavrová.

Láska bombová je predzvesťou nového albumu, na ktorom Kristína v súčasnosti usilovne pracuje.



ODPORÚČAME TIEŽ:
Miro Žbirka na skladbe Voľný deň spolupracoval aj so svojím synom
Highlighty týždňa: Ronaldo má vlastné letisko, jeho busta je na smiech
IMT Smile vydali dve 'live' videá z narodeninového koncertu hiSTORY
Ľudia sa s autizmom rodia. Očkovanie môže byť spúšťač, nie príčina

Komentáre