Život

Highlighty týždňa: Skupina One Direction si dopraje ročnú prestávku

"Prečítajte si, čo zaujímavé sa stalo počas minulého týždňa."

Tomáš Kušnír, 31. augusta 2015 10:00
One Direction. Foto: TASR/AP
Britsko-írska chlapčenská popová skupina One Direction potvrdila, že na budúci rok si vyberie zaslúženú "umeleckú" prestávku. Prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí jej členovia ubezpečili početnú skupinu fanúšičiek, že si nemusia robiť starosti, keďže formácia má ešte veľké ciele a chce ešte všeličo dokázať. Je to len prestávka, nikam neodchádzame, zdôraznili. Napriek spomínaným ubezpečeniam sa v branži nahlas špekuluje aj o možnosti, že by skupina v skutočnosti stála pred definitívnym koncom.



Barbie a Ken prišli do Banskej Bystrice


Záver prázdnin banskobystrických detí patril známym hračkám, ktoré nechýbajú takmer v žiadnej detskej izbe. Banskobystrická Europa otvorila interaktívnu Mattel výstavu, kde sa deti v týchto dňoch mohli do sýtosti pohrať s bábikami Barbie alebo autíčkami Hot Wheels. Výstava trvala do 30. augusta a vo veľkej hracej zóne nákupného centra sa najmenší návštevníci mohli zahrať aj s obľúbenými hračkami Fisher Price a Lokomotívou Tomáš. Pre tie odvážnejšie bola pripravená zóna plná príšeriek, mágie, fantázie a hrôzostrašných strašidiel.

IMT Smile a Lúčnica spoločne opäť v Bratislave


Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván
Projekt Made in Slovakia skupiny IMT Smile a umeleckého súboru Lúčnica sa po roku opäť predstaví divákom v Bratislave. Ojedinelé hudobno-tanečné predstavenie, ktoré dosiaľ videlo viac než 50.000 nadšených divákov, sa vo vynovenej verzii vráti 22. decembra do Incheba Expo Arény. Takmer 150-členný organizačný tím pod vedením úspešného režiséra Jána Ďurovčíka sľubuje opäť skvelú šou a neopakovateľný zážitok. Program, ktorý ohúril tisíce fanúšikov folklóru i rockovej hudby, bude oproti minuloročnému aj mierne vynovený.



Slávne vežové hodiny Big Ben nie sú presné, priznal Londýn


Nenastavujte si hodinky podľa Big Benu. Predstavitelia Londýna totiž priznali, že slávne vežové hodiny na budove britského parlamentu, využívané Londýnčanmi pri overovaní presného času, sa nedávno spomalili až o šesť sekúnd. Zvonkohra hodín starých 156 rokov vyzváňa každých 15 minút a každú celú hodinu sa ozvú aj hlboké zvuky zvona, ktorého prezývka sa preniesla na celú hodinovú vežu. Nepresnosť si všimli pracovníci britskej rozhlasovej stanice BBC, ktorá vysiela odbíjanie naživo o 18.00 h.

ODPORÚČAME AJ:
Zabudnite na drahú kozmetiku. Atraktívnejšou vás spraví zelenina
Londýnsky Big Ben zaskočil reportérov BBC: Odhalili pochybenie
Hybridné auto na vzduch? Žiadne sci-fi, ale realita budúcich dní
Jamesa Bonda stvárnili viacerí, prvenstvo ale patrí Seanovi Connerymu

Komentáre