Život

Highlighty týždňa: Skončil sa 21. ročník festivalu Pohoda

"Karel Gott naspieva duet s No Name. Prezident Andrej Kiska opäť otcom. Dominik Dán má novú knihu. Hamšíkovi sa dostalo veľkej pocty. "

TASR/Webmagazin.sk, 10. júla 2017 8:00
Atmosféra na najväčšom multižánrovom festivale na Slovensku Pohoda 2017 na letisku v Trenčíne v sobotu 8. júla 2017. Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Na trenčianskom letisku sa uskutočnil 21. ročník najväčšieho slovenského multižánrového festivalu Pohoda. Na 20 pódiách priniesol vyše 150 koncertov. Tisíce návštevníkov mali možnosť vidieť svojich obľúbených interpretov, diskutovať so zaujímavými hosťami aj ochutnávať gurmánske špeciality.

Jeden z najväčších zážitkov však pripravili organizátori pre návštevníkov už v prvý deň - živé prevedenie albumu Bolo nás jedenásť. Milan Lasica spieval Milana Lasicu, dcéra Jara Filipa Dorota Nvotová zaspievala party Jara Filipa a rôzni slovenskí umelci interpretovali to, čo spieval Július Satinský.

Atmosféra na Pohode 2017



Karel Gott a No Name


Legendárny Karel Gott a skupina No Name sa spojili a naspievajú prvý spoločný duet Kto dokáže. Pesnička, ktorá je poctou človeku ako tvorivej bytosti, vznikla pôvodne pri príležitosti 90. výročia rozhlasového vysielania na Slovensku.

"Maestro po jej vypočutí povedal 'Chcem v tom spievať!' A keď Karel Gott povie, chcem v tom spievať, je jasné, že sa ide do štúdia," uviedol líder skupiny No Name Igor Timko. "A veru sa išlo. Povedal som si, toto nesmieš prepásť a nechať si ujsť spoluprácu s No Name. Kedy inokedy sa ti podobná príležitosť ešte naskytne," doplnil Karel Gott.

Skladba vychádza 14. júla a bude ju sprevádzať aj videoklip.



Andrej Kiska opäť otcom


Prezidentovi Andrejovi Kiskovi sa narodil syn. Jeho manželka Martina v piatok v popradskej nemocnici porodila syna, ktorému dali meno Martin. Prezident o tom informoval prostredníctvom sociálnej siete.

"Niet krajšieho zážitku, ako je narodenie malého dieťaťa. Martinko má 3160 gramov a 49 centimetrov," priblížil Kiska.



Nový Dominik Dán


Najúspešnejší slovenský autor detektívok Dominik Dán prichádza s novinkou Korene zla. Vo svojej dvadsiatej štvrtej knihe sa vracia do 90. rokov. Oddelenie vrážd v Našom Meste je konfrontované s výpalníctvom, vydieraním a násilníckymi činmi podsvetia, ktoré sa stupňujú, keď Boss stráca kontrolu nad svojimi ľuďmi.

A je to tu! Letná pohoda môže začať s našlapanou detektívkou od Dominika Dána! #dominikdan #detektivka #korenezla #letomozezacat

Príspevok, ktorý zdieľa Vydavateľstvo SLOVART (@slovart_vyd),




Hamšík ako Maradona


Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík sa v Taliansku dočkal ďalšej pocty. Na jednej z budov v Neapole sa objavila obrovská maľba s jeho podobizňou v nadživotnej veľkosti, ktorú ručne namaľoval umelec holandského pôvodu Jorit.

"Táto maľba je fantastická. Ďakujem umelcovi Joritotovi, ako aj obyvateľom Quarta za túto nádheru,"
uviedol Hamšík pre svoju oficiálnu webovú stránku. Rovnakým spôsobom si v juhotalianskom meste zatiaľ uctili iba legendárneho Argentínčana Diega Maradonu, ktorý má pod Vezuvom podobné portrétové dielo.



ODPORÚČAME TIEŽ:

UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Z Komárna do Nových Zámkov
Uletené nafukovačky pre dospelých sa tešia veľkej popularite
Je to pravda, že je na Zemi viac stromov ako hviezd na nebi?
Môže mesiac nášho narodenia predpovedať naše zdravie?

Komentáre