Život

Highlighty týždňa: Oscary sú rozdané, Leonardo DiCaprio sa dočkal

"Sledovali ste udeľovanie Oscarov? DiCapriovi priniesla úspech dráma Zmŕtvychvstanie."

Webmagazin.sk/TASR, 7. marca 2016 12:00
Na snímke Leonardo DiCaprio v objatí s Kate Winsletovou počas 88. ročníka Oscarov v americkom Los Angeles. Foto: TASR/AP
V Los Angeles sa minulý týždeň konal 88. ročník Oscarov, ktoré udeľuje Akadémia filmových umení a vied. Galavečer moderoval herec Chris Rock. Oscara v kategórii najlepší herec v hlavnej úlohe získal Leonardo DiCaprio za svoju postavu vo filme Zmŕtvychvstanie. Najlepšou herečkou v hlavnej úlohe sa stala Brie Larsonová za stvárnenie unesenej matky, ktorá v snímke Izba predstavuje svojmu synovi vonkajší svet. Oscara v kategórii najlepšia réžia získal Alejandro G. Iňárritu za Zmŕtvychvstanie. Najlepšou snímkou sa stala dráma z prostredia žurnalistiky Spotlight.

Perinbaba sa bude po rokoch natáčať opäť v kráľovskom meste


Druhá časť rozprávky Perinbaba sa bude po rokoch nakrúcať aj pod Tatrami v Kežmarku. Filmovanie sa začne 17. marca na námestí pred Bazilikou svätého Kríža. Režisér Juraj Jakubisko uviedol, že nakrútiť druhú časť rozprávky musí najmä kvôli množstvu žiadostí zo strany divákov. Filmári počas natáčania v meste využijú drevené stoly. Tie sa používajú počas festivalu Európske ľudové remeslo. Tradičné oblečenie zo 17. storočia poskytnú filmárom mestské folklórne súbory.

Bill Gates zostáva najbohatším človekom planéty


Na archívnej snímke Bill Gates. Foto: TASR/AP
Spoluzakladateľ Microsoftu Bill Gates (60) zostáva najbohatším človekom na planéte. Americký časopis Forbes, ktorý zverejnil rebríček najbohatších ľudí, odhaduje Gatesov majetok na 75 miliárd dolárov (69 miliárd eur). To znamená, že v porovnaní s vlaňajším odhadom klesol jeho majetok o 4,2 miliardy eur. Napriek tomu zostáva najbohatším človekom na planéte. Gates obsadil prvé miesto rebríčka sedemnástykrát za posledných 22 rokov.

V Kodani je prvý supermarket, ktorý ponúka iba potraviny po záruke


V dánskej metropole Kodaň otvorili prvý supermarket, ktorý ponúka na predaj potraviny po lehote minimálnej trvanlivosti. Ceny má až o 50 percent nižšie než v iných supermarketoch. Ako je to možné? Nový supermarket ponúka iba jedlo, ktoré je po záruke alebo má poškodený obal a v bežných obchodoch by skončilo v koši. Dánsko znížilo za posledných päť rokov plytvanie potravinami o 25 percent.

Vi er helt oppe at køre over en fantastisk åbning i dag! Fremragende musik, masser af kunder, en prinsesse og meget mere.1000 tak til alle, der hjalp til, og de mange kunder, der dukkede op i dag.Kunne du ikke deltage i den store åbning? Oplev den i en lynversion her.

Posted by WeFood - Danmarks første butik med overskudsmad on Monday, February 22, 2016


ODPORÚČAME TIEŽ:
Používa slovenský maloobchod inovácie?
LIKE DŇA: Zvedavé psie ňufáky
Motorky ako taxíky vo svete fungujú bežne, u nás zatiaľ nie
Dražovský kostolík sme nosili v peňaženke. Bol súčasťou 50-korunáčky

Komentáre