Život

Highlighty týždňa: Na Slovensko sa vráti Morcheeba

"Minulý týždeň priniesol veľa zaujímavých informácií. Vybrali sme pre vás tie najlepšie."

Tomáš Kušnír, 27. júla 2015 14:00
Americká herečka a režisérka Angelina Jolieová pricestovala do Sarajeva, hlavného mesta Bosny a Hercegoviny, na konferenciu o predchádzaní sexuálnemu násiliu počas konfliktov. Na snímke Angelina Jolieová reaguje počas návštevy pamätného centra srebrenickej masakry v bosnianskej obci Potočari, blízko Srebrenice 28. marca 2014. Foto: TASR/AP
Americká herečka a režisérka Angelina Jolie sa chystá na nakrúcanie celovečerného filmu o Kambodži, ktorého dej sa bude odohrávať v čase, keď v tejto krajine vládni Červení Kméri. Jolie bude v projekte pôsobiť nielen ako režisérka, ale aj ako producentka a spoluautorka scenára. Scenár filmu vychádza z autobiografickej knihy od spisovateľky Loung Ung, v ktorej spomína na svoje detstvo, keď bola v piatich rokoch mobilizovaná a vychovávali ju s ostatnými deťmi mimo rodiny ako príslušníčku vojenskej jednotky.

Čína zrejme zmení doteraz platnú politiku jedného dieťaťa v rodine


Čína v dohľadnom čase zmení doteraz presadzovanú politiku, keď jedna rodina mohla mať len jedno dieťa, na nový model rodiny s dvoma deťmi. Vládne nariadenie o tom, že páry budú môcť mať dve deti, by mali zverejniť koncom tohto alebo začiatkom budúceho roku. Povolenie by sa malo týkať spolu 11 miliónov párov, ale vlani túto možnosť využil len milión párov, čo je polovica očakávaného počtu.

V septembri sa na Slovensko vráti Morcheeba


Na snímke speváčka britskej skupiny Morcheeba Skye Edwardsová. Foto: TASR/Oliver Ondráš
Britská formácia Morcheeba so speváčkou Skye Edwards sa na jeseň vráti na Slovensko. Skupina, ktorá sa radí medzi kultové súbory britskej nezávislej scény, vystúpi v bratislavskej Starej Tržnici 13. septembra. Morcheeba má na konte osem radových albumov. Skupina odohrá v Bratislave všetky svoje najväčšie hity, vrátane skladieb ako The Sea, Trigger Hippie, Blindfold či Rome Wasn't Built in a Day.



Začala sa internetová zbierka na záchranu Amstrongovho skafandra


Americké Národné múzeum letectva a astronautiky spustilo finančnú zbierku s cieľom získať prostriedky na zreštaurovanie skafandra, ktorý mal na sebe Neil Armstrong na Mesiaci. Kampaň vypísaná Smithsonovým inštitútom, ktorý múzeum spravuje, sa začala minulý týždeň pri príležitosti 46. výročia Armstrongovej historickej "prechádzky" po povrchu Mesiaca. Zrekonštruovanie skafandra je nutné, pretože je podľa konzervátorov vyrobený z materiálov, ktoré podliehajú času. Múzeum si dalo za cieľ zozbierať 500.000 dolárov.

ODPORÚČAME AJ:
Buďte nenápadní: Toto sú kódované výrazy pre sex
Zdieľané bývanie: Je čas sa odsťahovať?
Dieťa a prvé nadávky: Šesť rád, ako ich stopnúť
Ľudia s touto farbou očí majú sklon k alkoholizmu

Komentáre