Život

Highlighty týždňa: Muzikál Hamilton získal 11 divadelných cien Tony

"K ďalším veľkým víťazom patria hra The Humans a nová verzia diela A View From the Bridge (Pohľad z mosta) Arthura Millera."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 13. júna 2016 14:00
Muzikál Hamilton. Foto: TASR/AP
Úspešný broadwayský muzikál Hamilton triumfoval v nedeľu večer na 70. ročníku odovzdávania prestížnych amerických divadelných cien Tony, ktoré získal v celkovo 11 kategóriách. Úspešný broadwayský muzikál Hamilton triumfoval v nedeľu večer na 70. ročníku odovzdávania prestížnych amerických divadelných cien Tony, ktoré získal v celkovo 11 kategóriách. K ďalším veľkým víťazom nedeľňajšieho večera v newyorskom Beacon Theatre patria hra The Humans a nová verzia diela A View From the Bridge (Pohľad z mosta) Arthura Millera.


Opica spôsobila v Keni celoštátny výpadok elektriny


Opica zavinila celoštátny výpadok elektriny v Keni. Opica skočila minulý utorok na strechu elektrárne Gitaru v hlavnom meste Nairobi a spadla na transformátor, ktorý svojím pádom vyradila z činnosti, uviedla hovorkyňa Zebby Sambuová. Následný výpadok sa rozšíril po celej Keni a trval niekoľko hodín, keďže táto elektráreň zabezpečuje asi 80 percent potreby krajiny. Opica to prežila a podľa agentúry DPA ju odovzdali do rúk pracovníkov správy kenských národných parkov.

Forbes zverejnil zoznam najvplyvnejších žien sveta


Angela Merkelová Foto: TASR/AP
Nemecká kancelárka Angela Merkelová už po šiesty raz po sebe a celkovo po jedenástykrát obhájila postavenie najvplyvnejšej ženy sveta. Vyplýva to z rebríčka amerického magazínu Forbes, v ktorom celkovo figuruje 100 žien z 29 krajín. Rekordný počet žien - celkovo deväť - má v tohtoročnom rebríčku Forbesu Čína.

Neznámy muž zastrelil speváčku Christinu Grimmieovú


Neznámy muž postrelil a smrteľne zranil speváčku Christinu Grimmieovú (22), bývalú hviezdu americkej hudobnej súťaže televízie NBC The Voice (Hlas). K incidentu došlo v piatok po koncerte v meste Orlando v americkom štáte Florida. Po koncerte, ktorý sa skončil v piatok približne o 22.00 h miestneho času (04.00 h SELČ), keď Grimmieová podpisovala fanúšikom propagačné materiály, vystrelil na ňu zatiaľ neznámy muž a spôsobil jej vážne zranenia, ktorým v nemocnici podľahla.


ODPORÚČAME TIEŽ:
J. JANČOVIČ: Je potrebné, aby sme veci vnímali v širších súvislostiach
PETER NAGY: Život speváka nie je taký, ako si ľudia myslia
FOTO: Deti v čínskej dedine lozia do školy po rebríku na strmom útese
Tvorcovia večerníčka Mimi a Líza chystajú nový animovaný seriál
Plánujete návštevu Berlína? Tu je niekoľko tipov

Komentáre