Život

Highlighty týždňa: M. Gombitová sa vrátila na pódium veľkým koncertom

"Marika Gombitová potešila fanúšikov veľkolepým koncertom. Nemec vyhral v lotérii rekordnú sumu. Chiki liki tu-a vyrazili na turné. Zomrel Andrzej Wajda. "

TASR/Webmagazin.sk, 17. októbra 2016 9:00
Speváčka Marika Gombitová oslávila okrúhle narodeniny veľkolepým koncertom. Foto: TASR/Jakub Kotian
Veľkým narodeninovým koncertom sa na pódiá vrátila speváčka Marika Gombitová. Nedávne okrúhle jubileum oslávila pred zaplneným hľadiskom Zimného štadióna Ondreja Nepelu v spoločnosti svojich priateľov zo Slovenska a Čiech. Ku gratulantom, od ktorých si oslávenkyňa vypočula interpretácie vlastných piesní, patril Pavol Hammel, Mária Čírová, Peter Nagy, Lucie Bílá a ďalší. Záver patril samotnej speváčke. Okrem najznámejších hitov ako Koloseum, Zem menom láska či Nespáľme to krásne v nás s Mirom Žbirkom prekvapila fanúšikov skladbou Úsmev zaspievanou nielen so Žbirkom, ale aj Jankom Lehotským. Od publika si speváčka niekoľkokrát vyslúžila standing ovation.

V priebehu koncertu uviedli do života aj novú Gombitovej autobiografiu s názvom Úlomky spomienok.



Rekordná výhra



Rozprávkovú sumu 90 miliónov eur si odnesie výherca hlavnej výhry v lotérii Eurojackpot. Na obyvateľa Nemecka sa v piatok usmialo šťastie s číslami 7, 10, 25, 39, 42 a dvomi dodatkovými 3 a 6. Ďalší ôsmi tipujúci vrátane piatich z Nemecka získali vedľajšie výhry vo výške zhruba 2,8 milióna eur.

Chiki liki tu-a na turné



Prešovská skupina Chiki liki tu-a vyrazila na koncertnú šnúru 3x4=13, nazvanú podľa nového albumu s rovnakým názvom. V priebehu prvého koncertu v bratislavskom klube Randal ho pokrstil priateľ muzikantov Igor „Ozo“ Guttler zo skupiny Korben Dallas.

Album má 14 trackov, začína sa introm Guten Tag, záznamom z vysielania berlínskeho rádia, v ktorom boli hosťami Martin Višňovský a Ľuboslav Petruška. "Je to veľmi jemné privítanie, práve preto sa to volá Guten Tag. Pamätám si, že sme začínali na turné týmto ranným rozhovorom a na druhý deň sme už hrali v Paríži a pokračovali s turné, v rámci ktorého sme sa trošku povozili po Európe. Zabudol som, že máme takýto záznam. Martin to vytiahol a pustil nám vetu Ľuboslav Petruška, der Gitarist... Guten Tag a vybavené," spomína člen kapely Ľuboslav Petruška.



Zomrel Andrzej Wajda



Vo veku 90 rokov zomrel 9. októbra svetoznámy poľský filmový a divadelný režisér Andrzej Wajda. Jeho filmy sa sústreďujú na kľúčové okamihy dejín Poľska. Je považovaný za jedného z najvýznamnejších režisérov v histórii poľskej kinematografie a spoluzakladateľa poľskej filmovej školy.

Za celoživotné dielo dostal Wajda v roku 2000 čestného Oscara, o šesť rokov neskôr nasledoval na Berlinale 2006 Zlatý medveď. Štyri jeho filmy - Zasľúbená krajina (1975), Slečny z Vlčian (1979), Človek zo železa (1981) a Katyň (2007) - boli nominované na Oscara.
Na archívnej snímke z 3. marca 2016 je svetoznámy poľský režisér Andrzej Wajda. Foto: TASR/AP


Autosalón v Nitre



Výstava Autosalón - Autoshow Nitra privítala v 23. ročníku vyše 25 automobilových značiek. Na Agrokomplexe predstavili počas štyroch dní 29 noviniek. V štrnástich pavilónoch a na vonkajších plochách výstaviska mohli návštevníci vidieť vyše 220 expozícií.

Na Autosalóne zaujal exkluzívny veterán Škoda Superb



ODPORÚČAME TIEŽ:
Zoznámte sa s najlepšími: Poznáme laureátov Nobelovej ceny 2016
Organizácia Save the Children bije na poplach pre nútené sobáše
DUŠAN KÁLLAY: Dobrý ilustrátor nikdy nepodľahne rutine
Umývanie rúk mydlom sa má stať zvykom, dodržiavate to?

Komentáre