Život

Highlighty týždňa: Lucie Bílá chystá nový album a megakoncerty

"Nový album má názov Hana a ako prví si ho budú môcť kúpiť návštevníci jej narodeninových koncertov."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 4. apríla 2016 14:00
Lucie Bílá Foto: TASR
Osemnásťnásobná česká zlatá slávica Lucie Bílá oslávi vo štvrtok 50 narodeniny. Životné jubileum oslávi speváčka vskutku veľkolepo, novým albumom Hana a trojicou megakoncertov s názvom Fifty Fifty 9. a 10. apríla na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Návštevníci koncertov budú mať ako prví možnosť kúpiť si speváčkin nový album Hana, ktorý vychádza vo vydavateľstve Supraphon 8. apríla.


Zomrela známa architektka Zaha Hadidová


Na archívnej snímke iracko-britská architektka Zaha Hadidová. Foto: TASR/AP
Vo veku 65 rokov zomrela renomovaná britská architektka irackého pôvodu Zaha Hadidová, medzi ktorej diela patrí napríklad londýnske centrum plaveckých športov Aquatics Centre, vybudované pre Letné olympijské hry 2012. V Bratislave navrhla projekt zóny Čulenova. Zomrela na zástavu srdca v nemocnici v americkom meste Miami, kde sa liečila so zápalom priedušiek.

Indonézia pohrozila DiCapriovi zákazom vstupu


Indonézia pohrozila Leonardovi DiCapriovi možným zákazom návratu do krajiny po tom, ako kritizoval plantáže palmy olejovej, že likvidujú dažďové pralesy v krajine. Oscarový herec navštívil na jeden deň Národný park Mount Leuser na sever ostrova Sumatra. Následne zverejnil na na Instagrame fotografie z návštevy parku so sprievodným textom, v ktorom vyjadril obavy, že "expanzia plantáží palmy olejovej rozdrobuje lesy, prerušuje kľúčové migračné koridory slonov a sťažuje sloním rodinám hľadanie adekvátnych zdrojov potravy a vody".



Zomrel Boris Hybner, herec z filmu Pelíšky


Po krátkej náhlej chorobe zomrel dnes vo veku 74 rokov český mím, herec, režisér a pedagóg Boris Hybner. Verejnosť Borisa Hybnera poznala najmä z televízie, kde vystupoval napríklad v Manéži Bolka Polívku či v programe Možná přijde i kouzelník. Hral vo filmoch Pelíšky, Pupendo, Rafťáci, Poslední vlak či U mě dobrý. Objavil sa však aj v rozprávkach Peklo s princeznou alebo Čert ví proč. K jeho posledným filmom patrí Wilsonov (2015) a televízny seriál Přístav.


ODPORÚČAME TIEŽ:
V dôsledku konfliktu v Sýrii trpí 80 percent tamojších detí
Coco Chanel mohla byť nemeckou agentkou
Teplejšie, suchšie, mokrejšie: Klimatické zmeny sú realitou
Vedci objavili v Tutanchamonovej hrobke dve ďalšie miestnosti

Komentáre