Život

Highlighty týždňa: Eurovíziu vyhrala krymská Tatárka z Ukrajiny

"Pre Ukrajinu je to druhé víťazstvo, to prvé získala v roku 2004 v tureckom Istanbule speváčka Ruslana s piesňou Wild Dances."

TASR/Webmagazin.sk, 17. mája 2016 8:00
Na snímke krymská Tatárka Jamala z Ukrajiny vyhrala v autorskej piesňovej súťaži Eurovision Song Contest 2016 s piesňou "1944" v Štokholme 14. mája 2016. Foto: TASR/AP
Ukrajinská speváčka Jamala s piesňou 1944 si v sobotu večer v Štokholme vyspievala víťazstvo v autorskej piesňovej súťaži Eurovision Song Concert 2016. Sympatická 32-ročná speváčka získala vo finále celkom 534 bodov, čo bol súčet bodovania národných porôt a sms hlasovania jednotlivých krajín. Je to pre Ukrajinu druhé víťazstvo, to prvé získala v roku 2004 v tureckom Istanbule speváčka Ruslana s piesňou Wild Dances.


Vo veku 116 rokov zomrel najstarší človek, Američanka Jonesová


Susannah Mushattová Jonesová, ktorá bola najstarším žijúcim človekom na svete, zomrela vo štvrtok večer v domove pre seniorov v New Yorku vo veku 116 rokov. Oznámil to konzultant Gerontologickej výskumnej skupiny Robert Young, ktorý povedal, že bola chorá posledných desať dní.

Bratislava si opäť zaspievala hity skupiny Team


Na snímke Pavol Habera počas koncertu so skupinou Team v rámci turné "33" v Bratislave 11. mája 2016. Foto: TASR/Andrej Galica
Bratislavská Aegon aréna Národného tenisového centra bola v stredu večer (11.5.) štvrtou zastávkou skupiny Team na ich koncertnom Habera & Team "33" Tour 2016. Aj z názvu turné vyplýva, že Team je na hudobnej scéne už 33 rokov. Do Bratislavy sa Habera a spol. vrátili takmer po štyroch rokoch, keď predtým odohrali koncert rovnako v Aegon aréne 7. júna 2012.


Festival Topfest pridáva ďalší deň, otvorí ho skupina Guano Apes


Festival Topfest pridáva ďalší, teda tretí deň a hneď na úvod pripravili organizátori prekvapenie, keď vo štvrtok 30. júna vystúpi na letisku v Piešťanoch nemecká rocková skupina Guano Apes. Rockeri z Nemecka predstavia zatiaľ ostatný album Offline, ktorý je tvrdší, rockovejší a pestrejší ako čokoľvek, čo doteraz vyprodukovali.

ODPORÚČAME TIEŽ:
PRVÝKRÁT PRED KAMERAMI: Talkshow E-ženy
V meste Zug budú ako prví na svete prijímať platby v bitcoinoch
TÝŽDEŇ NA WEBE: Aj nepodarené či trápne videá sa môžu stať virálnymi
Muž pokoril svetový rekord, strávil 25 hodín vo virtuálnej realite

Komentáre