Život

Highlighty týždňa: Británia má princeznú

"O jednu z najväčších udalostí minulého týždňa sa postarala vojvodkyňa Kate. Británii porodila princeznú."

TASR, 4. mája 2015 11:00
Vojvodkyňa z Cambridgea Kate drží svoju dcérku počas odchodu z nemocnice St. Mary v Londýne 2. mája 2015. Foto: TASR/AP
Manželka britského princa Williama Kate, vojvodkyňa z Cambridgea, porodila v sobotu v londýnskej Nemocnici sv. Márie dcéru. Princ William s manželkou Kate, ktorá priviedla v londýnskej nemocnici na svet ich druhé dieťa, sa objavili po 19. hodine pred vchodom nemocnice a prvýkrát ukázali prítomným médiám a davu záujemcov ich novorodené dievčatko. To, ako sa bude princezná volať, je ešte stále predmetom dohadov a stávok. Najfavorizovanejšími menami pre sa stali Charlotte a Alice.


Zdroj: youtube.com

Témou Svetového dňa slobody tlače je: Nech žurnalistika rozkvitá!


Sýrsky novinár a aktivista za ľudské práva Mazín Darwíš sa na odporúčanie medzinárodnej nezávislej poroty stal laureátom Svetovej ceny slobody tlače UNESCO v roku 2015. Slávnostné odovzdávanie ceny je stanovené na 3. mája v Národnej knižnici v Rige pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače. UNESCO a lotyšská vláda spolu organizujú v roku 2015 oslavy Svetového dňa slobody tlače, ktorý pripadá na 3. mája. Na tému "Nech žurnalistika rozkvitá!" (Let Journalism Thrive!) je v Rige pripravený program slávností Svetového dňa slobody tlače.

Rodina speváčky Amy Winehouseovej kritizuje dokument o jej živote


Na archívnej snímke zo 16. februára 2007 pózuje britská speváčka Amy Winehouseová pre fotografa po interview v štúdiu v Londýne. Foto: TASR/AP
Rodina zosnulej britskej speváčky Amy Winehouseovej kritizovala nový dokumentárny film o jej živote a označila ho za "zavádzajúci". Nový dokumentárny film s názvom Amy nakrútil britský režisér Asif Kapadia. Bude mať premiéru v máji na filmovom festivale v Cannes. Pri tvorbe tohto dokumentu uskutočnili filmári takmer stovku rozhovorov s Winehouseovej známymi, priateľmi, príbuznými, bývalými partnermi a spolupracovníkmi. Kontroverzná speváčka zomrela v júli roku 2011 vo veku 27 rokov.


Zdroj: youtube.com

Nezadaní si budú môcť využiť katolícku zoznamovaciu agentúru


Slobodní Slováci a Česi si môžu nájsť svojho životného partnera prostredníctvom online katolíckej zoznamovacej agentúry katRande. Online zoznamka štartuje práve dnes na webovej adrese katrande.org. KatRande je súčasťou medzinárodnej platformy kathTreff, ktorú pred 10 rokmi založila GudrunKugler v Rakúsku. Po jej veľkom úspechu sa online zoznamka rozšírila do susedného Nemecka, Švajčiarska a dnes už funguje v 11 európskych krajinách.

ODPORÚČAME AJ:
Virálny hit o pute dieťaťa a matky rozcítil aj Ashtona Kutchera
Šieste masové vymieranie živočíchov začalo,toto je najohrozenejších 15
Počuli ste už o teniskách, z ktorých vám vyrastie strom?
David Beckham oslavuje štyridsiatku: Toto ste o ňom nevedeli
Negatívne myšlienky vás môžu zničiť. Zbavte sa ich

Komentáre