Život

Highlighty týždňa: Futbalový ošiaľ vyvrcholil brazílskym plačom

"Uplynulý týždeň sa niesol v znamení športu. Do histórie sa zapísala Brazília, bohužiaľ, nie tak, ako si predstavovala."

Veronika Rosputinská, 14. júla 2014 6:00
Brazílski fanúšikovia smútili. (Ilustračné foto) Foto: TASR/AP Photo


Brazília jednoznačne patrí medzi najväčších velikánov futbalu a rozhodne si ako usporiadateľská krajina predstavovala iné finále, ako nemecko-argentínske. Osud, alebo možno iba náhoda, to však zariadil inak a „kanárici“ si finálové vrátka zatvorili potupnou prehrou 1:7 s reprezentantmi Nemecka.

Mnohí očakávali, že sa spamätajú a zo šampionátu si odnesú aspoň náplasť na krvácajúcu futbalovú dušu v podobe bronzu, no ten, kto na Brazíliu stavil, veľa nevyhral. Holanďanom do siete neputovala lopta ani raz, brazílsky brankár sa po ňu naťahoval až trikrát. Slzy, sklamanie, smútok, možno hnev, asi tieto slová najviac vystihujú pocity brazílskych fanúšikov. Vo svete však dlho na výsmešnú reakciu čakať nebolo potrebné, vtipné obrázky sa šírili rýchlosťou blesku, najmä sociálnymi sieťami.

Pozrite si malý výber reakcií z Twitteru.


Slovensko bolo v Pohode


Milovníci hudby žili koncom týždňa Pohodou. Na najväčší slovenský festival prišlo aj napriek nie ideálnemu počasiu vyše dvadsať tisíc ľudí, medzi nimi sa objavil aj slovenský prezident Andrej Kiska, ktorý na pódiu robil spoločnosť aj hokejovému hrdinovi roka, Mariánovi Gáboríkovi.

Gáborík do areálu, symbolicky na rolbe, priviezol Stanleyho pohár. „Ahoj Pohoda, musím sa priznať, že na Pohode som prvýkrát a toto som nečakal. Ale určite to nebude poslednýkrát, to vám garantujem. Keď som sa pred dvomi týždňami dozvedel, že pohár príde na Slovensko a že to bude dátum, kedy bude aj Pohoda, nemal som na začiatku z toho dobrý pocit. Dve veľkolepé akcie sa budú nejakým spôsobom prekrývať, ale spolu s Mišom Kaščákom sme to dali dokopy. Stanley Cup na Pohode s tridsať tisíc ľuďmi, nie je čo dodať. Veľmi sa teším, že som tu,“ pozdravil Gáborík a dodal: „Veľmi som hrdý na to, že za posledných sedem rokov sa Stanleyho pohár päťkrát dostal do Trenčína. Veľmi som hrdý na toto mesto a na vás fanúšikov. Veľmi si vážim, že vás je tu toľko.“



Práve prezident Andrej Kiska mal tú česť sa trofeje priamo na pódiu dotknúť. Od Gáboríka si prevzal aj dres a úspešnému hokejistovi zablahoželal. „Je to motivácia pre rodičov, aby viedli svoje deti k športu. Marián všetkým ukázal, že sa to dá. Gratulujem mu, je to veľká reklama pre Slovensko."

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Čísla, zaujímavosti a pikošky, ktoré sprevádzali šampionát v Brazílii
Futbalový ošiaľ práve začal. Čo viete o najpopulárnejšom športe?
Chlapi, toto je pre vás!
Keď Dávid porazí Goliáša: Toto je sedem najväčších športových zázrakov
Päť hokejových trailerov, ktoré vás chytia za srdce a aj rozplačú

Komentáre