Život

Päť vecí, ktoré vám spríjemnia let lietadlom

"Urobte si z cestovania lietadlom zábavu."

Tomáš Kušnír, 6. decembra 2015 14:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Bezpečnostnú kontrolu máte za sebou, nachádzate sa na palube lietadla a z reproduktorov počujete pokyny od letušky. Od vašej cieľovej destinácie vás delí iba zopár hodín. Let môže byť niekedy veľmi dlhý. Ak sa chcete nejako zamestnať, majte pri sebe týchto päť vecí.

1. Slúchadlá


Najpodstatnejšou vecou sú slúchadlá, ktoré vás zachránia pred rôznymi zvukmi, ktoré súvisia s letom. Ide o prirodzený hluk, ktorý vydáva lietadlo. Určite už každý z vás zažil situáciu, keď niekto za vami chrápal alebo v uličke pobehovalo neposedné dieťa. V prípade, že necestujete osamote, môžu byť riešením slúchadlá pre dvoch.

2. Laptop alebo tablet


Elektronická čítačka kníh, tablet alebo laptop sú dobrí spoločníci počas letu. Môžete si ho skrátiť čítaním, počúvaním hudby alebo pozeraním filmov. Neuveríte, koľko hier dokážete vo svojom tablete objaviť na palube lietadla. Dajte pozor, aby ste sa nestali závislým. Prežiť čas v lietadle s technickými výdobytkami je lepšie ako čítať prospekty od letušky.

3. Nabitý mobil


Aj keď je pravda, že väčšine elektroniky baterka vydrží, kým pristanete na letisku, je dobré pripraviť sa. Závisí to tiež od toho, čo robíte na svojom mobile. V prípade, že máte meškanie a za oknom zúri zlé počasie, posledná vec, ktorú chcete, je mať po pristátí vybitý mobil.

4. Aplikácia leteckej spoločnosti


Takmer každá letecká spoločnosť má svoju aplikáciu. Môžete si skontrolovať čas príletu, aktuálnu polohu lietadla a niektoré vám umožnia pozerať televíziu zadarmo.

5. Pomocný mechanizmus


Posledná a pravdepodobne najdôležitejšia vec, ktorú si určite vezmite do lietadla, je aplikácia alebo gadget, ktoré vyriešia každú stresujúcu situáciu a pripomenú vám všetko, čo máte splniť. Ubezpečte sa, že ste nezabudli na nič. Cestovanie je stresujúce, aj keď si idete oddýchnuť na dovolenku.

Zdroj: time.com

ODPORÚČAME AJ:
PŘIBYL: Islamský štát vie efektívne útočiť i v kybernetickom priestore
Sledovať všetkých moslimských radikálov je nad sily tajných
Tajné komory v 3300-ročnej hrobke Tutanchamóna: Podarí sa ich nájsť?
Slováci chcú vyvracať mýty o Afrike: Nie je to jeden štát, odkazujú
Zmena klímy vyháňa vtáky z hniezdisk

Komentáre