Život

Prvá kniha exprezidenta Billa Clintona patrí k čitateľským hitom

"Politický triler, ktorého spoluautorom je americký spisovateľ James Patterson, sa už dostal na prvé miesto v rebríčku predajnosti v internetovom obchode Amazon aj inde. "

TASR, 20. júna 2018 10:00
Dvojník amerického prezidenta Donalda Trumpa pózuje pred replikou Oválnej pracovne pri príležitosti vydania románu The President Is Missing na stanici Waterloo v Londýne 4. júna 2018. Foto: TASR/AP
Literárny debut amerického exprezidenta Billa Clintona s názvom "The President is Missing" patrí k najúspešnejším knihám tohto roka. Ako informovali vydavateľstvá Alfred A. Knopf a Little, Brown and Co., počas prvého týždňa distribúcie sa predalo už 250.000 kusov. Tie zahŕňajú výtlačky, elektronické vydania a audioknihy, informovala v stredu agentúra AP.

Politický triler, ktorého spoluautorom je americký spisovateľ James Patterson, sa už dostal na prvé miesto v rebríčku predajnosti v internetovom obchode Amazon aj inde.

AP pripomenula, že kniha sa stala jednou z napredávanejších aj napriek niektorým nepríjemným a kontroverzným momentom, ku ktorým došlo počas rozhovoru s bývalým prezidentom v americkej televízii NBC. Na otázky moderátora programu Craiga Melvina o súčasnom hnutí #MeToo alebo tom, či exprezident dlhuje ospravedlnenie bývalej stážistke v Bielom dome Monice Lewinskej, odpovedal Clintom defenzívne.

Clinton spočiatku pomer s Lewinskou popieral, priznal sa k nemu až v auguste 1998. Výsledky vyšetrovania tejto aféry viedli k návrhu na odvolanie Clintona. Americký Senát ho však vo februári 1999 odmietol zbaviť funkcie. Obdobie, keď prezident čelil impeachmentu, opisuje Clinton na začiatku svojho románu.

Komentáre