Technológie

VIDEO: Moderné technológie môžu byť pre deti užitočné

"Napriek tomu, že podľa názoru niektorých môžu byť moderné technológie v rukách detí nebezpečné, pomáhajú im už v útlom detstve rozvíjať mnohé zručnosti."

Tablet.TV, 3. júna 2017 8:00
Ilustračné foto Foto: Pixabay
Vidieť dnes mobil v rukách trojročných detí nie je nič výnimočné. Všetko toto má však jeden zásadný podtitul. Ak sa má dieťa hrať s tabletom alebo mobilom, nesmie to trvať nekonečné hodiny.

Platí pravidlo, že čím menšie dieťa, tým menej času by malo stráviť za počítačom. Užitočné je tiež rozdeliť takýto čas na niekoľko úsekov.

Vždy však treba mať na zreteli, že prekročenie týchto časových hraníc môže spôsobiť závislosť detí či už na konkrétnej hre, alebo na kontakte s týmito technológiami vôbec. V prípade tých najmenších však dnes existujú spôsoby, ktoré umožňujú rodičom mať všetko pod kontrolou. Tými sú napríklad tablety a mobily špeciálne vytvorené pre najmenších. Líšia sa nielen materiálom, z ktorého sú vyrábané, ale aj softwarom obmedzujúcim čas, ktorý na nich môžu stráviť.

Správna kombinácia času stráveného na počítačoch, či mobiloch s časom stráveným hrou s kamarátmi a športovými aktivitami je kompromis, ktorý je prijateľný pre každého.



ODPORÚČAME AJ:
Čas na kávu? Nalejte si ju priamo z mobilu
Niektorí ľudia stále veria, že Zem je plochá
Vyskúšali sme najslávnejší mobil dneška. Je dobrý, ale aj preceňovaný

Komentáre