Technológie

Čas na kávu? Nalejte si ju priamo z mobilu

"Káva z mobilu. Zdá sa vám to sci-fi? Nie je to až také nereálne."

Webmagazin.sk/Iva, 1. júna 2017 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer
Pracovný deň je v plnom prúde a šálka kávy je presne to, čo by vám zdvihlo náladu? Nie vždy sa však dá odbehnúť do blízkej kaviarne a kávovar v kuchynke sa práve rozhodol vypovedať svoje služby... Kávičkárom, zdá sa, svitá na nezvyčajné časy – o náš životabudič sa postará náš vlastný telefón!

Znie to trošku ako sci-fi – a nečudo. „Rozmaznaný“ milovník tohto čierneho moku nedá dopustiť na kvalitné espresso zo stopercentnej arabiky, a to si vyžaduje kvalitný mlynček, kávovar, obľúbenú šálku... Káva z mobilu, to už ozaj trochu príliš!

Nuž, ako pre koho. O Talianoch sa veľmi dobre vie, že kávu milujú. Na každom kroku si tu môžu dať svoj ranný kávový dúšok – a potom popoludňajší, podvečerný... Napriek tejto dostupnosti lahodného espressa prakticky všade v Taliansku práve z tejto krajiny prichádza nezvyčajný kávový pomocník. Drobné, ale výkonné zariadenie umne včlenené do krytu na smartfón.

Špeciálny kryt je trošku hrubší ako zvyčajne, aby sa tam zmestil miniatúrny ohrievací prístroj a trubička, ktorou káva vyteká. Majiteľ takého telefónu potrebuje dve veci: aplikáciu, ktorá spustí zahrievanie a kapsulu so studenou kávou. Tá má tvar plochej karty, aby sa dala ľahko vsunúť do krytu. Po stlačení tlačidla na aplikácii sa káva zohreje a trubičkou ústiacou v rohu krytu vytečie do šálky.

A, áno – šálky. Aj na to tvorcovia mysleli. Ak práve nemáte po ruke svoju porcelánovú, postačí zvesiť z kľúčenky skladaciu plastovú šálku. Nie je to síce to pravé „kávové“, ale o to v tomto prípade ani nejde. Výrobcovia netvrdia, že káva „uvarená“ mobilom je plnohodnotná náhrada príjemného posedenia v kaviarni. Ak však človek potrebuje ozaj rýchlo dávku svojho kofeínu, môže to byť zaujímavý pomocník počas cestovania alebo rušného dňa, keď nemáme šancu opustiť kanceláriu...

ODPORÚČAME AJ:
Vyskúšali sme najslávnejší mobil dneška. Je dobrý, ale aj preceňovaný
VIDEO: V Soule zaviedli revolučný spôsob platieb
Google a jeho technologické novinky, ktoré opäť trochu zmenia svet

Komentáre