Technológie

Twitter posilní opatrenia voči zneužívaniu a ilegálnej propagande

"Americká sociálna sieť Twitter ohlásila, že po rokoch nátlaku zavedie nové opatrenia zamerané na ochranu svojich užívateľov pred šikanovaním a hrozbami online."

TASR, 19. novembra 2016 11:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Americká sociálna sieť Twitter ohlásila, že po rokoch nátlaku zavedie nové opatrenia zamerané na ochranu svojich užívateľov pred šikanovaním a hrozbami online.

Informovala o tom agentúra DPA.

"Keďže sa aktivity na Twitteri dejú verejne a v reálnom čase, museli sme vyriešiť určité problémy, aby sme tak dokázali obmedziť nepatričný obsah," uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

Twitter bol dlhodobo kritizovaný za to, že nerobí dosť pre prevenciu internetového trollingu a obťažovania. Problematika opäť vyvstala počas prezidentskej predvolebnej kampane v USA.

Podľa najnovších mediálnych správ bol tento problém jednou z príčin, prečo spoločnosť Disney ustúpila od zámerov kúpiť Twitter.

Nové opatrenia ponúkajú užívateľom možnosť skryť kľúčové slová, frázy a celé konverzácie z prichádzajúcich upovedomení. Twitter zároveň poskytne priamejší spôsob nahlásenia osoby, ktorá poruší zásady toho, čo môže a nemôže byť zverejnené na tejto platforme.

"Neočakávame, že sa tým ihneď odstráni nekorektné správanie užívateľov Twitteru. Úplne sa tomu zabrániť nedá. Zameriavame sa preto na rýchle zlepšovanie siete na základe toho, čo registrujeme," uvádza spoločnosť.

Twitter takisto pripravuje opatrenia zamerané na blokovanie ilegálneho obsahu a teroristickej propagandy.

ODPORÚČAME AJ:
Virtuálnu realitu ovládnete vlastnými rukami
Mladší čitatelia preferujú správy vybrané algoritmami
Budík s umelou inteligenciou: Zobudí vás tak, aby ste vždy prišli včas

Komentáre