Technológie

Férovky jeden proti jednému sa prenášajú do mobilov

"Doby, kedy sa džentlmeni vyzývali na pištoľnícke súboje o priazeň dámy alebo vlastnú česť, sú už minulosťou. Pripomenúť si ich môžeme aspoň vo forme vtipnej hry na mobily - Ready Steady Bang. "

Erik Stríž, 29. novembra 2016 10:00
Doby, kedy sa džentlmeni vyzývali na pištoľnícke súboje o priazeň dámy alebo vlastnú česť, sú už minulosťou. Pripomenúť si ich môžeme aspoň vo forme vtipnej hry na mobily - Ready Steady Bang. Foto: Pixabay
Ready Steady Bang je jednoduchá a sympatická hra pre mobilné telefóny, ktorá vás zabaví aj na niekoľko desiatok minút. Stačí vám k nej jeden kamarát a chuť strieľať. Hra sa dá stiahnuť celkom zadarmo a nevyžaduje vysoký výkon telefónu, pretože nepracuje s 3D grafikou a dokonca ani s farbami. Šedo-biely vizuál je práve to, čo hre dodáva svojský charakter a dovoľuje plne sa sústrediť na hráčov cieľ - stlačiť virtuálnu spúšť pištole skôr, ako to spraví jeho súper.

Doby, kedy sa džentlmeni vyzývali na pištoľnícke súboje o priazeň dámy alebo vlastnú česť, sú už minulosťou. Pripomenúť si ich môžeme aspoň prostredníctvom tejto vtipnej hry na mobil, avšak už bez výstrelov a bez krvi. Hra je totiž určená širokému publiku vrátane detí a odhliadnuc od veľkorozpočtových realistických vojnových simulátorov, krv a surové násilie už nie sú v móde.

V hre Ready Steady Bang nejde ani tak o zážitok zo streľby, ako skôr o zábavu a porovnávanie si reflexov s kamarátom. Každý z hráčov má za úlohu dotknúť sa svojej polovice displeja po tom, čo sa na displeji zobrazia pokyny Ready, Steady a Bang!. Hráči nemusia položiť prst na svoju polovicu displeja okamžite, ale mali by strategicky sledovať svojho súpera a odhadnúť, kedy chce stlačiť on tú svoju.

Pištoľnícka hra Ready Steady Bang s jednoduchou 2D grafikou nekladie na výkon telefónu veľké nároky. Foto: Noodlecake Studios Inc
Pôvod v tomto spôsobe tkvie v samotných pištoľníckych súbojoch jedného proti jednému, v ktorých bolo práve sledovanie súpera, odhad jeho reakcie a rýchlosť narábania so zbraňou tým, čo určovalo víťaza. Avšak víťazom nebol ten, kto vytiahol pišťoľ alebo vystrelil ako prvý, ale ten, kto súboj vôbec prežil. Scény z hollywoodskych filmov, v ktorých cowboy v klobúku padne na zem po prvom výstrele svojho súpera, pravdepodobne neboli veľmi časté.

Pre účely vtipného a jednoduchého herného prostredia však táto skutočnosť nie je relevantná. Vyhráva ten, kto sa displeja, čoby virtuálnej spúšťe zbrane, dotkne prvý. Duely sa opakujú až dovtedy, kým počet výhier jedného z hráčov dosiahne päť, prípadne iný počet po individuálnom nastavení.

Hru Ready Steady Bang, vo voľnom preklade Pripraviť sa, Pozor a Bang, vyrobil vývojár Noodlecake Studios Inc. Ten má vo svojom portfóliu aj ďalšie hry s pomerne jednoduchým spôsobom ovládania, ktoré sa budú páčiť nielen deťom, ale aj dospelým s infantilnými prejavmi. Hier ponúka tak veľa a natoľko kvalitných, že bol ocenený titulom Najlepší vývojár, ktorý udeľuje technologický gigant Google.



Zdroj/Aplikácia na stiahnutie: Ready Steady Bang



ODPORÚČAME AJ:
Užívatelia internetu čelia mnohým rizikám, ochranu podceňujú
Prvý notebook so zabudovanou ochranou obrazu
Vznikajú desiatky nových sociálnych sietí, stavajú na anonymite
Facebook odstráni články s bombastickými a zavádzajúcimi titulkami
Užitočné funkcie pre prehliadač Chrome, ktoré vám zjednodušia život

Komentáre