Technológie

Pinterest vie oddnes aj po slovensky

"Služba Pinterest je treťou najpoužívanejšou sociálnou sieťou sveta a má veľa priaznivcov aj na Slovensku. Tí určite ocenia, že sa táto online platforma konečne naučila hovoriť aj slovensky."

Erik Stríž, 19. decembra 2013 14:30
Pinterest je už aj po slovensky Foto: Pinterest


Preklad prostredia Pinterestu do slovenčiny nie je iba automatizovanou lokalizáciou, v ktorej budeme nachádzať desiatky chýb. S týmto problémom sa často stretáva napríklad náš obľúbený Facebook. Pinterest a jeho poslovenčenie je priamym dôsledkom otvorenia slovenskej pobočky tejto progresívnej sociálnej siete.

Slovenčinu si vo svojom konte Pinterestu aktivujete veľmi jednoducho, musíte to však spraviť sami. Po prihlásení sa kliknete na ikonu svojho profilu (vpravo hore) a otvoríte si voľbu Settings (Nastavenia). V nich si ako jazyk z možností vyberiete slovenčinu.

Slovenčinu si musíte vybrať sami v nastaveniach profilu. Foto: Pinterest

Čo je Pinterest?


Pinterest je v prvom rade rozhranie, ktoré zbiera fotografie z oblastí vášho záujmu. Ak ste napríklad zanietený gurmán, oceníte desiatky tisíc fotografií kulinárskych špecialít, ktoré vám môžu poslúžiť ako inšpirácia. Pinterest je teda priestorom, akousi virtuálnou nástenkou s fotkami, ktorá reprezentuje vás alebo vaše záujmy.

Využiť sa dá podobne ako Facebook a jeho “Páči sa mi”. Keď ste na nejakej internetovej stránke a páči sa vám konkrétna fotografia, miesto zdieľania kliknutím na ikonku Facebooku kliknete na ikonku Pinterestu a táto fotografia sa sama zaradí na vašu nástenku v profile.

Pinterest je už aj po slovensky Foto: Pinterest

Následne máte možnosť všetky tieto pripnuté fotografie triediť, prehliadať a naberať inšpiráciu. Pre firmy a freelancerov či umelcov je Pinterest dobrý na to, že prostredníctvom neho môžu veľmi ľahko propagovať svoje portfólio. Pinterest používajú milióny ľudí na celom svete a takto sa môžu k ich dielam dostať prakticky jediným kliknutím.

Komentáre