Technológie

Nová hra Way Out núti hráčov spolupracovať na úteku z väzenia

"Celá hra prebieha v režime rozdelenej obrazovky, aby ju mohli ovládať dvaja hráči súčasne. Ich kooperácia je pritom kľúčová."

Erik Stríž, 13. júna 2017 8:00
Záber z hry Way Out Foto: YouTube
Hra, ktorá naučí deti, ako utiecť z väzenia? Takéto bombastické titulky nemajú opodstatnenie aj napriek tomu, že cieľom hry je práve útek z väznice. V tomto prípade sa viac skloňujú slová ako dôvera, spolupráca či neprávosť. Zaujímavý príbeh dvoch uväznených mužov a ich spoločnej snahy o útek je navyše zasadený do technickej podoby, ktorú hráči už dlho vyžadovali.

Takzvaný split screen, teda režim rozdelenej obrazovky, bol pred rokmi samozrejmou súčasťou všetkých hier pre dvoch a viac hráčov. Dnes je rozdelená obrazovka prekonaná tým, že každý má svoj monitor a nie je dôvod rozdeľovať jednu obrazovku.

Hra Way Out sa vracia o týchto niekoľko rokov späť a technológiu využíva v prospech samotného deja. Rozdelená obrazovka umožňuje lepšiu spoluprácu oboch hráčov tak, aby plnili nielen spoločné, ale aj individuálne ciele.

Záber z hry Way Out Foto: YouTube
Na jednej obrazovke sa objavujú dva rozličné obrazy, každý pre iného hráča. Funguje to aj vtedy, keď sa jednému z hráčov premieta takzvaný cut scene, teda film, ktorý je dôležitý pre zachovanie deja. Ak sa táto cut scene netýka druhého hráča, ten môžu svoju postavu ľubovoľne ovládať a dokonca vstupovať do filmu premietaného druhému hráčovi.

Samotná hra Way Out s pútavým dejom ponúkne aj peknú grafiku, prepracované pohyby postáv, charizmatických hlavných hrdinov Vincenta a Lea a, samozrejme, násilie. Dej hry sa odohráva niekedy v druhej polovici 20. storočia (?) a okrem pôsobivého vizuálu dokáže osloviť aj skutočne dobrým anglickým dabingom. Keď sa začiatkom budúceho roka začne predávať, pravdepodobne bude u nás dostupná aj s českým alebo slovenským dabingom.

Zdroj: A Way Out Official Gameplay Trailer (YouTube)




Zdroje: A Way Out Official Gameplay Trailer (YouTube), A Way Out Official Reveal Trailer (YouTube)


ODPORÚČAME AJ:
VIDEO: Novým fenoménom sociálnych sietí sa stávajú falošné správy
Rok 2017: Počítačové vírusy budú silnejšie a hackeri vynaliezavejší
Umelá inteligencia vytvára najtemnejšie nočné mory z obyčajných fotiek
Twitter posilní opatrenia voči zneužívaniu a ilegálnej propagande
Mladší čitatelia preferujú správy vybrané algoritmami
Bratislavská deklarácia stanovila riešenia pre IT vzdelávanie mládeže

Komentáre