Technológie

Najdrahšie hodinky s Androidom sú zo Švajčiarska

"Značku TAG Heuer vnímame ako výrobcu poctivých mechanických náramkových hodiniek s pridanou hodnotou. Modelom Connected preto výrazne vybočuje zo svojej tradície. "

Erik Stríž, 14. novembra 2015 10:00
TAG Heuer Connected Foto: TAG Heuer

Rozpačité ohlasy

TAG Heuer Connected je názov hodiniek, ktoré sa momentálne v hodinárskom prostredí skloňujú pomerne často. A nedá sa tvrdiť, že by boli odozvy odborníkov práve pozitívne, pretože sa nimi táto švajčiarska značka výrazne odklonila od svojej dlhoročnej tradície. Od roku 1860 spoločnosť TAG Heuer vyrába prvotriedne náramkové hodiny, ktorých cena ani po rokoch nepadá pod úroveň niekoľkých tisíc eur. Je preto pomerne prekvapivé, že sa rozhodla pustiť do predaja model, ktorý má dotykový displej a technické komponenty od firmy Intel. Je to však budúcnosť každej hodinárskej značky.

Ešte je potrebné podotknúť, že TAG Heuer s výrobou prvotriednych mechanických hodiniek rozhodne nekončí. Ani neplánuje obmedziť ich produkciu na úkor smart hodiniek. Model Connected môžeme vnímať ako akýsi verejný experiment, ktorý má za úlohu odhaliť, či je tu dostatok zákazníkov ochotných zaplatiť pol druhého tisíca eur za inteligentné hodinky luxusnej švajčiarskej značky.

TAG Heuer Connected Foto: TAG Heuer

Toto nie sú čínske smart hodinky

TAG Heuer Connected by sme nemali porovnávať s inými smart hodinkami, pretože jedinečnosť tohto modelu tkvie v jeho konštrukčnej dokonalosti. Ak ste niekedy mali príležitosť mať na zápästí akékoľvek hodinky tejto značky, potom ste sa nepochybne pozastavili nad vysokou úrovňou spracovania detailov, nad kvalitnými materiálmi a ikonickým dizajnom púzdra a ciferníka. V prípade tohto modelu je púzdro vyrobené z titánu.

To by malo byť zachované aj pri modeli s displejom a systémom Android Wear. Komponenty sú síce od výrobcov, ktorí ich nechávajú vyrábať hoci aj v ázijských krajinách, ale púzdro, remene, dizajn a vzhľady ciferníkov sú zo Švajčiarska.

Všetky modely na jednom zápästí

Zaujímavosťou hodiniek je, že keď si na nich nastavíte niektorý z ciferníkov s logom TAG Heuer, nebudete môcť byť zaznávaný, že nosíte na rukách imitáciu. Ciferníky, hoci virtuálne, sú všetky od švajčiarskeho výrobcu a ten sa nebráni ani tomu, že majitelia Connected budú na rukách nosiť dizajny iných modelov s mechanickým ciferníkov - napríklad radu Carrera.

Okrúhly displej hodiniek má priemer 1,5 palca a rozlíšenie 360×360 pixelov. Jemnosť obrazu je veľmi dobrých 260 ppi, takže pri bežnom používaní nebudete mať možnosť vidieť jednotlivé pixely. Displej je prekrytý ochranným sklom so schopnosťou redukovania odleskov, vďaka čomu by mal byť výborne čitateľný aj v slnečnom exteriéri.

Zdroj: youtube.com

Súčasťou výbavy hodiniek bude aj široké spektrum meracích zariadení. Hodinky Connected vedia odsledovať srdcový tep, počítať kroky, kalkulovať spálené kalórie, majú vstavaný digitálny kompas a prostredníctvom spojení Bluetooth a Wi-Fi vedia zobrazovať informácie o počasí. Prítomné sú aj senzory pohybu a polohy, hodinky vedia vibrovať a na jedno nabitie vydržia asi 25 hodín.

Cena švajčiarskych hodiniek so systémom Android je stanovená na 1500 amerických dolárov, v prepočte necelých 1400 eur. Connected sú teda zatiaľ najdrahšími smart hodinkami, dajú sa kúpiť už od tohto týždňa.



ODPORÚČAME AJ:
Američania vyrobili hodinky inšpirované filmom Star Wars
Najlacnejšie smart-hodinky: Veľa hudby za pár desiatok eur
Tieto hodinky sa dajú vylepšovať, spravíte z nich aj vreckové
Smarthodinky sledujú majiteľa a rozhodujú, čo je pre neho najlepšie
TalkBand B2: Inovácia, na ktorú sme dlho čakali

Komentáre