Technológie

Full HD tablet za 170 eur? Vyberte si tento!

"Tento tablet rozhodne zaraďujeme medzi veľmi pozitívne prekvapenia. Za takto nízku cenu dostať takto skvelý obraz a výkonný hardvér, to stále nie je bežná vec. "

Erik Stríž, 26. marca 2015 12:00
Lacný Full HD tablet Acer Iconia Tab A1 Foto: Acer Iconia Tab A1
Trh s tabletmi je dnes mimoriadne presýtený, o priazeň spotrebiteľov sa uchádzajú desiatky značiek a stovky modelov. Výrazne vody predajnosti rozvírili lacné čísnke značky, na ktoré sa však nedá vždy spoľahnúť. Nie je preto ľahké stratiť sa v tom všetkom a nechtiac si vybrať produkt, ktorý nakoniec ani nebude spĺňať vaše základné požiadavky.

Je preto dobré poznať niekoľko tabletov z celého toho spektra, na ktoré sa dá spoľahnúť. Napriek tomu, že je model A1 nenápadný a na prvý pohľad možno technicky skôr priemerný, v skutočnosti ide o pokrokové zariadenie s rozsiahlou výbavou za veľmi rozumnú cenu.

Lacný Full HD tablet Acer Iconia Tab A1 Foto: Acer Iconia Tab A1
Tabletu Iconia A1 poteší každého, kto má aspoň základný prehľad v technických pojmoch a termínoch. Širokouhlý displej má rozlíšenie až 1200 x 1920 pixelov, sýte farby, vysoký jas, veľmi dobre sa číta vďaka technológii IPS LCD. Tá sa stará o všetko uvedené a podľa mnohých je vážnym kandidátom na najlepšiu zobrazovaciu technológiu na svete. Keď spojíte skvelé vlastnosti obrazu s vysokým rozlíšením, výsledok je viac veľmi pôsobivý.

Na displeji sa zobrazuje prostredie systému Android vo verzii KitKat. Tá už nie je najnovšia, ale je spoľahlivá, stabilná a je základom pre inštalovanie tisícov a tisícov hier, aplikácií a vylepšení. Uhlopriečka osem palcov je dostatočne veľký priestor na konzumovanie digitálneho obsahu, ale aj na jeho aktívnu tvorbu. Práve pre dobrý displej a nízku predajnú cenu zastávame názor, že Iconia A1 je výborným riešením pre freelancerov, grafikov, dizajnérov i architektov.

Lacný Full HD tablet Acer Iconia Tab A1 Foto: Acer Iconia Tab A1
Tablet Iconia A1 ponúkne dostatok výkonu aj pamäte pre široké spektrum aktivít. V tablete je uložený čipset Intel Atom Z3745, ktorý je nositeľom výkonného hardvéru na čele so 4-jadrovým procesorom 1,86 GHz. Operačná pamäť RAM vo veľkosti 2 GB a vnútorná pamäť s kapacitou až 32 GB sú tiež parametre, ktoré sa budú páčiť aj náročnému používateľovi.

Acer Iconia Tab A1 je vybavený základnou konektivitou, v ktorej však chýba pripojenie na mobilnú sieť. Všetko ostatné tu však je a navyše je v tomto spektre prítomné aj portové spojenie HDMI. Vďaka nemu môžete obsah z displeja preniesť na obrazovku veľkého televízora alebo monitora. K iným zariadeniam sa tablet pripojí cez Wi-Fi, Bluetooth, USB a lokalizuje sa cez GPS.

Kľúčové vlastnosti tabletu Acer Iconia Tab A1:
Displej 8 palcov, dotykový IPS panel, Full HD
Kamery2 Mpx webkamera, 5 Mpx hlavná kamera
Systém OS Android KitKat 4.4
Pamäť 2 GB RAM, 16/32 GB ROM, microSD
Procesor4-jadrový 1,86 GHz
KonektivitaUSB, HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, GPS, 3.5 mm audio


Acer Iconia Tab A1 nemá presne určenú cieľovú skupinu. Majiteľom môže ním byť tínedžer, ktorý chce sledovať videá a Facebook, takisto seriózna podnikateľka, ktorá výsledky svojej práce rada prezentuje na ploche tabletu. Práve slečnám a dámam sa bude tablet páčiť pre svoju minimalistickú hrúbku iba 8,5 milimetrov a hmotnosť 360 gramov.


ODPORÚČAME AJ:
Psychológia sociálnych sietí: Skutočne internet ničí vzťahy?
Ak vám ukradnú telefón, vymazať jeho obsah môžete aj na diaľku
Inteligentné hodinky prichádzajú, takto budú vyzerať
Ako bude vyzerať práca v blízkej budúcnosti?
Trendom vo svete tabletov je vodotesnosť a štíhlosť

Komentáre