Technológie

Jedna z najúspešnejších hier na mobil je simulátor kozy. Vážne

"Chceli by ste sa aspoň na chvíľu zbaviť stresu z termínov, práce, nedostatku peňazí alebo čohokoľvek iného? Staňte sa kozou a všetko sa vyrieši. "

Erik Stríž, 22. novembra 2016 12:00
„Kozí simulátor je celkom hlúpa hra a aby sme boli úprimní, mali by ste minúť svoje peniaze na niečo iné, napríklad hula hoop, hromadu tehál alebo zozbierať si ich spoločne s priateľmi a kúpiť skutočnú kozu.” píše vývojár hry na svojich stránkach. Foto: Coffee Stain Studios
Je to až šokujúco zbytočná hra, ktorá nemá žiadny zmysel, úžitok a ani dej. Hráte v nej za kozu, ktorou brázdite mestom, otravujete ľudí, ničíte ich majetok, prípadne chodíte po vesmírnej stanici a devastujete všetko, čo vám vojde do cesty. Taká je preslávená hra Goat Simulator, ktorá spočiatku vznikla ako paródia a dnes jej tvorcovia zarábajú veľké peniaze. Za jedno stiahnutie si pýtajú skoro 5 eur, verzia pre počítače stojí až 9,90 eur.

Goat Simulator, teda po slovensky kozí simulátor, je naozaj tým, čím sa na prvý pohľad zdá: nezmyslom. Dostanete sa vďaka nemu do šialeného sveta, v ktorom neplatia žiadne pravidlá a zákony, dokonca ani tie fyzikálne. Deštrukcia nie je cieľom a ani cestou, pretože v tejto hre nejde skutočne o nič. Na zmysluplnosti nepridáva ani skutočnosť, že za svoje úlety dostávate body.

Zdroj: Goat Simulator Trailer (youtube.com)

Kozí simulátor sa môže podobať na hry typu GTA a Mafia, pretože v ňom máte veľkú slobodu aktivít a pohybu. K dispozícii máte urbanizované prostredie miest, trávnaté kopce a lúky, dedinské usadlosti a v špeciálnej verzii dokonca aj vesmír a planétu Zem po zombie apokalypse.

Vývojár hry na svojich stránkach píše, že už nemusíte viac snívať o tom, aké je to byť kozou, vďaka najnovším next-gen technológiám sa vaše sny stávajú skutočnosťou. Vyššie je napísané, že vo svete simulátora neplatia ani fyzikálne zákony, ale nie je to úplne pravda. Vývojári síce koze ponechali nadľudské schopnosti a superodolnosť, ale vo svete funguje gravitácia, vybuchujú nádrže s plynom, vzduchom lietajú črepiny a funguje aj také spájanie predmetov lanom.

Úspech hry Goat Simulator je natoľko veľký, že vznikajú aj jej napodobeniny a falzifikáty. Foto: Coffee Stain Studios
Hra je natoľko úspešná, že vznikajú jej repliky a napodobeniny, avšak skúsenosť s nimi nie je vôbec pozitívna. Zvyčajne sú tieto simulátory nekvalitné, s nízkou úrovňou hrateľnosti a s malým prostredím, obsahujú veľa reklamy a po krátkej chvíli vás celkom prestanú zabávať.

„Kozí simulátor je celkom hlúpa hra a aby sme boli úprimní, mali by ste minúť svoje peniaze na niečo iné, napríklad hula hoop, hromadu tehál alebo zozbierať si ich spoločne s priateľmi a kúpiť skutočnú kozu.” píše vývojár hry na svojich stránkach.

Zdroje: Goat Simulator, Goat Simulator Waste of Space, Goat Simulator on Steam



ODPORÚČAME AJ:
Nerozumiete Snapchatu? Asi preto, že starnete
Appka, ktorú musíte vyskúšať: 3D skener priamo vo vašom mobile
Aplikácia PRISMA: Umelecké diela vďaka umelej inteligencii? Na počkanie a zadarmo
Je internet zodpovedný za novodobé psychické poruchy?
Kybernetických útokov pribúda, vraj ich je až 5-krát viac ako vlani
Skryté funkcie Facebooku sú o reklame, smrti a obrátených textoch

Komentáre