Technológie

Harmónia retro dizajnu a modernej techniky pre náročných

"BeoPay A2 od značky Bang & Olufsen je bezdrôtový reproduktor s nadpriemerným zvukom, zvýšenou odolnosťou a populárnym retro dizajnom. "

Erik Stríž, 28. októbra 2014 8:00
Bang & Olufsen BeoPlay A2 Foto: Bang & Olufsen


Dánsky tím značky Bang & Olufsen sa v poslednej dobe intenzívne snaží osloviť mladšie ročníky a podriadený tomuto záujmu predstavuje rôzne nové atraktívne produkty. Cenovka reproduktorov B&O však rozhodne nie je ľudová, preto sú všetky tieto novinky viac umeleckými dielami, ako bežnou elektronikou. Základom je vždy súlad dizajnu a modernej techniky.

Bang & Olufsen BeoPlay A2 Foto: Bang & Olufsen

Dizajn ako nástroj vyjadrenia osobného štýlu


Bang & Olufsen BeoPlay A2 je síce retro, avšak pri jeho výrobe sa využíva najmodernejšia technika a dôsledné spracovanie detailov. Dizajn hodný 60. rokov 20. storočia je typický rozmerným grilom po oboch stranách zariadenia, pomerne veľkými rozmermi a elegantnými koženými pásmi na uchopenie do rúk.

Na jednom z dlhších bokov reproduktora sú umiestnené všetky jeho ovládacie tlačidlá, sú však iba štyri. Sú nimi ovládač hlasitosti, hlavný vypínač a ovládač spojenia Bluetooth. Vieme si predstaviť, že by v záujme dosiahnutia ešte väčšieho retro efektu výrobca namiesto dvojtlačidlového ovládania hlasitosti použil otočný volič. Možno nabudúce.

Bang & Olufsen BeoPlay A2 Foto: Bang & Olufsen

Naplní zvukom celú miestnosť


Reproduktor BeoPlay A2 disponuje na prvý pohľad iba základnou funkčnosťou bežného bezdrôtového reproduktora, avšak jeho najväčšou devízou je technológia True 360°. Tá umožňuje reprodukciu zvuku všade vôkol zariadenia, kedže výstupy reproduktorov má umiestnené po oboch stranách. Kvalita reprodukovaného zvuku je podľa noriem Bang & Olufsen štandardne veľmi vysoká a už samotná značka je garanciou toho, že nejde iba o marketingový trik na nalákanie zákazníkov.

Bezdrôtové spojenie Bluetooth dokáže byť v jednej chvíli pripojené až na osem zariadení (notebookov, mobilných telefónov, tabletov a podobne) a z jedného z nich streamovať hudbu. Podľa slov výrobcu reproduktor BeoPlay A2 vydrží na jedno nabitie prehrávať hudbu až 24 hodín.


Väčšie rozmery si žiadajú vyššiu hmotnosť


Okrem uvedeného je na reproduktore Bang & Olufsen BeoPlay A2 zaujímavá aj jeho hmotnosť 1,1 kg. Mohlo by sa zdať, že to nie je vôbec málo, dokonca by sme mali povedať, že tento parameter výrobca neodhadol veľmi správne. Pravda je však taká, že pri väčších rozmeroch (približne formátu A4) táto hmotnosť nie je vôbec obťažujúca, naopak, pomáha dotvárať charakter zariadenia, ktoré je bezpochyby prémiové.

ODPORÚČAME AJ:
Je používanie hands-free v aute bezpečné? Zistili sme ako to je
Nové tablety Apple iPad Air 2 a iPad mini 3 vás dostanú
Svet mobilných fotoaparátov sa mení, spravte si najlepšiu selfie
Ďalší hybridný notebook, tentokrát však vydarený
PLASTC: Jedna karta vládne všetkým

Komentáre