Technológie

Svet mobilných fotoaparátov sa mení, spravte si najlepšiu selfie

"Vyskúšajte predný fotoaparát spolupracujúci so softvérom, ktorý vás zachytí v najlepšej podobe."

Webmagazin.sk, 25. októbra 2014 7:00
HTC Foto: HTC


Nový smartfón prichádza s dvojicou 13-megapixelových fotoaparátov, duálnym LED bleskom na prednej i zadnej strane, softvérovou sadou HTC EYE Experience a komunitnou funkciou editačnej aplikácie Zoe.

"V roku 1997 sme ľuďom ponúkli smartfóny namiesto notebookov. Teraz robíme podobný krok vpred. Kombináciou úžasného hardvéru a bezkonkurenčného softvéru meníme štandardy snímania fotografií," priblížil šéf spoločnosti HTC Peter Chou.

Jednoducho najlepšia selfie


Novinka HTC Desire EYE ponúkne bezkonkurenčný predný fotoaparát spolupracujúci so softvérom, ktorý vás zachytí v najlepšej podobe. Rovnako ako predný fotoaparát, aj ten zadný sa môže pochváliť 13 megapixelmi a nechýba mu funkcia ako priblíženie či orez. Bude vyhovovať všetkým, ktorí radi fotia a natáčajú seba i svoje okolie. BSI senzory zaisťujú dokonale ostré snímky aj v nedokonalých svetelných podmienkach a vďaka dvojitému blesku u oboch fotoaparátov už nie je potrebné obávať sa ani tmy. Pre fotenie je k dispozícii tiež dedikované dvojfázové tlačidlo spúšte, ktoré umožňuje pohodlné zaostrenie a vyfoteniu jednou rukou.
HTC Foto: HTC


Trojica dedikovaných mikrofónov zaručuje kvalitné snímanie hlasu, ktorý bude vždy čistý, a to za akýchkoľvek okolností. Odvážny dvojfarebný a vodotesný unibody dizajn je nielen slušivý, ale zároveň praktický. S novým softvérom, šikovnou aplikáciou Zoe, procesorom Qualcom Snapdragon 801 a rýchlym 4G pripojením je úprava a zdieľanie získaných záznamov plynulejšie a jednoduchšie.

Navrhnuté pre vás


Inteligentná kamera sa dokáže prispôsobiť každej situácii. Pri videohovoroch zvládnete simultánne sledovať tváre až štyroch ľudí zároveň, nehľadiac na to, kde v miestnosti sa práve nachádzajú. Volanie cez Skype je tak ďaleko pohodlnejšie. Nemusíte sa už starať, či vaši priatelia práve stoja alebo nestoja v zábere. Vôbec prvýkrát sa na smartfónoch objavuje tiež obľúbená funkcia zo stolových počítačov, a to zdieľanie obrazovky pri video chate.

Funkcia Split Capture kombinuje súbežne urobené snímky predného a zadného foťáku do jedného obrázka či videa, vďaka čomu môžete zaznamenať zaujímavé situácie vrátane svojich reakcií. Na rovnakom princípe založená funkcia Crop-Me-In vás automaticky vyreže a umiestni do momentky či videa nadobudnutého zadnou kamerou, vďaka čomu môžu vzniknúť skutočne zaujímavé a unikátne selfie experimenty. Voice Selfie umožňuje ovládanie kamery hlasovými príkazmi: "say cheese" pre fotenie a "action" alebo "rolling" pre natáčanie. nechýbajú ani funkcie Face Fusion a Live Makeup.

Zoe: Život, ako ho poznáte


Vďaka novej aplikácii Zoe je ľahké pretvárať fotky a videá do štýlových videosekvencií a tie následne zdieľať s priateľmi prostredníctvom sociálnych sietí alebo Zoe komunity, v ktorej do vami vytvoreného obsahu môžu ďalej zasahovať aj vaši priatelia a prispieť tak k zábavným videám plným nezabudnuteľných momentov.
Zoe 1.0 umožňuje tvorbu sekvencií vo voliteľnej dĺžke, ktoré môžu byť vytvorené z niekoľkých statických obrázkov či dlhších videí. Samozrejmosťou je spolupráca Zoe s novou kamerou. Nie je potrebná žiadna synchronizácia s PC ani vlastnoručný strih, všetky úpravy sú vykonávané automaticky a sekvencie možno ihneď zdieľať jediným dotykom. Aplikácia bude voľne k stiahnutiu pre operačné systémy Android a iOS koncom tohto roka.

ODPORÚČAME AJ:
Je používanie hands-free v aute bezpečné? Zistili sme ako to je
Ďalší hybridný notebook, tentokrát však vydarený
Nové tablety Apple iPad Air 2 a iPad mini 3 vás dostanú

Komentáre