Štýl

Ples v opere: Takéto rozprávkové róby predviedli dámy

"Okrem tanečných kreácií predviedli pozvaní hostia aj elegantné nóbl outfity. Niektoré dámy svojimi róbami doslova vyrážali dych. Malú módnu ochutnávku sme pre vás pripravili i my."

Veronika Rosputinská, 12. januára 2014 14:30
Jednou z najkrajších dám večera bola Lucia Hablovičová v róbe od Borisa Hanečku, ktorý ju na ples sprevádzal. Foto: Orange


Ples v opere patrí pravidelne k top udalostiam roka. Hostí osobnosti z oblasti politiky, vedy, kultúry i športu a je ideálnou príležitosťou pre dámy zažiariť a stať sa hviezdou večera. Inak tomu nebolo ani na uplynulom, štrnástom Plese v opere, ktorý svoje brány pre desiatky pozvaných hostí otvoril v sobotu 11. januára. Bol hotovou pastvou pre oči milovníkov módy a štýlu.

Prvé pohľady na nádherné róby, ešte schované pod kožuchmi a kabátmi, sme si užili počas príchodu hostí po červenom koberci. Za bránami divadla ich vítali hostiteľ večera, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič a riaditeľ SND Marián Chudovský. Malá módna šou na pozadí valčíkov i sviežejších rytmov začala hneď po oficiálnom programe.

Okúzľujúca moderátorka


Jednoznačne jednou z najväčších hviezd večera bola jeho moderátorka Lucia Barmošová, ktorá zažiarila, a to doslova. Na sebe mala trblietavé strieborno-čierne šaty z dielne známeho návrhára Borisa Hanečku, ktorý na Ples dorazil s Luciou Hablovičovou. Tá po ročnej pauze, keď si vychutnávala materskú dovolenku, opäť patrila medzi najkrajšie ženy večera – tradične, v nádhernej róbe taktiež od Borisa Hanečku.

Moderátorka večera Lucia Barmošová v róbe od Borisa Hanečku. Foto: Orange
S dizajnérskym kúskom z dielne Rafa Simonsa pre módny dom Jil Sander večer zažiarila aj hviezda plesu, Suzanne Vega, ktorá ho však neskôr vymenila za pohodlnejší outfit – dámsku verziu smokingu s originálnym doplnkom v podobe cylindra.

Mikloško narátal 12 svojich rób


Okrem Borisa Hanečku sme na Plese v opere stretli aj ďalšieho úspešného dizajnéra Fera Mikloška, ktorý ako jediný z pánov predviedol čiernu košeľu. „Aj čierna košeľa patrí do smokingového radu, môže byť buď biela alebo čierna, a ja som zvolil čiernu, aby som našim pánom ukázal, že sa to dá aj takto,“ prezradil dôvod netradičného výberu. Na ples prišiel Mikloško tento rok na pozvanie od dámy, partnerka Zorka samozrejme očarila v jednom z jeho kúskov. „Všetky róby, ktoré som predstavil na Orange Fashion sú dnes tu, plus nejaké štyri navyše, takže tu mám okolo dvanásť rób,“ doplnil návrhár.

Fero Mikloško s partnerkou Zorkou Foto: Orange
V dizajnérskom kúsku, konkrétne od Lukáša Kimličku, prítomných očarila aj priateľka moderátora Mateja Cifru, Veronika Ostrihoňová. „Lukáš je náš kamarát, poznáme sa, povedal „Verča, mám šaty presne pre teba“, takže tri, štyri dni dozadu šaty boli vybavené, kúpili sme topánky k tomu, ja som si dal smoking do čistiarne a vybavená vec,“ zhodnotil prípravy na ples moderátor známy ako Sajfa.

Očarujúca bola aj riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v róbe od dizajnérky Hany Převrátilovej, ktorá nám ešte deň pred Plesom prezradila, že vôbec netuší, aké šaty si na Ples oblečie. „Dnes budeme v noci v opere nacvičovať úvodný ceremoniál, od rána už začína generálka, hádam niekedy medzitým vyskúšam nejaké šaty a poobede kúpim ten zvyšok,“ prezradila so smiechom.

Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v róbe od Hany Převrátilovej. Foto: Orange
V róbe od Jany Pištejovej sa na Plese v opere predviedla manželka hostiteľa Pavla Lančariča. „Výber tento rok ostal iba na manželku. Boli už prípady, keď sme šaty kupovali, vtedy mám aj poradný hlas. Ale teraz si ich dala šiť a celé to bolo úplne bezo mňa a ja som ich vlastne prvýkrát videl až včera večer,“ prezradil pán Lančarič. V čierno-zlatých šatách tejto dizajnérky sa objavila aj Silvia Šarköziová, ktorá na Plese vystupovala.

Šaty zo srdca


Na Plese v opere sa už pravidelne objavujú aj róby, ktoré spája červená farba a charitatívny rozmer. Piati slovenskí dizajnéri aj minulý rok vytvorili bez nároku na honorár päť krásnych rób, ktoré na módnej prehliadke v decembri vydražili výlučne muži.

Poslanec NRSR Juraj Droba s partnerkou v róbe od Fera Mikloška. Foto: Orange
V jednej z nich, konkrétne od Fera Mikloška, sa na Plese v opere ukázala partnerka poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Juraja Drobu. „Tieto sa nám páčili najviac a moja priateľka je navyše stará kamarátka s Ferom Mikloškom, tak sme si povedali, že ak niektoré chceme vybrať, tak tieto,“ povedal o výbere poslanec Droba.



A ak by sme to mali zosumarizovať, na tohtoročnom Plese v opere bola červená farba veľmi populárna. Najviac zastúpená bola na róbach spolu s klasikami ako čierna a biela a mnohé dámy sa tento rok odhodlali aj na výraznejšie zlaté a strieborné šaty či šaty s výraznými kameňmi. Určite na práve odštartovanú plesovú sezónu inšpirovali nejednu z vás.

Viac o Plese v opere a jeho atmosfére sa dočítate v článku

Ples v opere odštartoval sezónu: Noblesa, zábava a hudobné hviezdy

Komentáre