Štýl

Ples v opere odštartoval sezónu: Noblesa, zábava a hudobné hviezdy

"Elegantní páni, nádherné dámy, slovenské i zahraničné hudobné hviezdy, skvelá atmosféra a slnkom a jarou zaliate Slovenské národné divadlo. Poďte s nami nakuknúť na červený koberec."

Veronika Rosputinská, 12. januára 2014 4:00
V sobotu večer, 11. januára 2014, sa začala slovenská plesová sezóna, ktorú už po štrnástykrát v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave otvoril Ples v opere. Foto: TASR/Martin Turanovič


Slovenské národné divadlo sa hostiteľom prestížneho Plesu v opere stalo tento rok už štrnásty raz a ako po iné roky, i tento ročník symbolicky odštartoval plesovú sezónu. Tentoraz v znamení jari a slnka, čomu bola prispôsobená aj celá výzdoba a atmosféra. O zábavu hostí sa počas večera starali hudobné hviezdy ako Marie Rottrová, Nela Pocisková, Marián Čekovský, Cigánski diabli, soul-funková hudobná skupina Delegation a český orchester Boom!Band.

Hviezdou večera, ktorá úderom na gong celý ples otvorila, bola americká speváčka a gitaristka Suzanne Vega. Tá tesne po polnoci predstavila hosťom všetky svoje najväčšie hity ako Luka, Marlene on the Wall, Woman On The Tier (I’ll See You Through) či Solitude Standing.

Pocta Verdimu


Úvodný program štrnásteho Plesu v opere tentoraz efektne prepojil balet a operu. Zazneli nádherné árie zo svetoznámej opery La Traviata skladateľa Giuseppe Verdiho v podaní Ľubice Vargicovej a Miroslava Dvorského, ktoré v spojení s baletnými choreografiami a veľkolepým priestorom pôsobili priam rozprávkovo.

Slovenský spevák a textár Janko Kuric prichádza s manželkou Simonou. Foto: TASR/Martin Turanovič
Nadšenie dlhým potleskom prejavili hostia a spokojnosť vyjadril aj režisér programu Ján Ďurovčík: „Som spokojný, samozrejme, spokojnosť je veľmi široká škála, ale zatiaľ sa ľudia bavia a to je základná vec.“ La Traviata očarila aj generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska Václava Miku, ktorý si ju mal v lete príležitosť pozrieť aj v talianskej Verone. „Je to tradičný ples, na ktorý chodím pravidelne, iba raz som chýbal a je to hlavne o tom stretávaní priateľov, vinšujeme si k novému roku, stretneme sa v takejto príjemnej, prajnej atmosfére.“

Riaditeľ RTVS Václav Mika a jeho manželka Andrea. Foto: TASR/Martin Turanovič
Rozprávkovo krásna bola aj moderátorka večera Lucia Barmošová v strieborno-čiernej róbe od Borisa Hanečku. Tá po úvodnom valčíku profesionálov na parket vyzvala i ostatných hostí – nechýbali významné osobnosti politiky, športu či kultúry. Úvodný valčík nepremeškal ani generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič, ktorý bol hostiteľom večera. „Tento rok je ples trochu až nad moje predstavy, lebo bolo omnoho menej stresu, omnoho menej tlakov, veci išli oveľa hladšie ako po iné roky,“ neskrýval spokojnosť pán Lančarič.

Stálice i nové tváre


Medzi zabávajúcimi sa hosťami nechýbali stálice ako manželia Hubovci, Kuricovci či Malachovskí. „Na tento rok som si pripravil ústup zo slávy. Usúdil som, že som tu už dlho „řádil“ na parkete a že je tu možno chvíľa, kedy nechať vitálnejších a mladších na ten post parketového leva,“ zavtipkoval známy tanečník z Plesu v opere Martin Huba.

Moderátor Matej Cifra prichádza s priateľkou Veronikou Ostrihoňovou. Foto: TASR/Martin Turanovič
Novou tvárou na červenom koberci bol tento rok moderátor Matej Cifra známy ako Sajfa, ktorý na ples prišiel spolu s priateľkou Veronikou Ostrihoňovou: „Pozvánku som dostal už štyrikrát v rade za sebou, ale stále som to musel odmietnuť. Buď tu priateľka v tom čase nebola alebo som mal nejaké povinnosti ja. Ale tento rok sme si povedali, že nám to už vyjde,“ prezradil Sajfa a dodal, že takáto forma zábavy sa mu veľmi páči a nevidí v nej nič snobské. „Je to príjemné stretnutie takto na začiatku roka a navyše, s charitatívnym pozadím, čo treba prízvukovať.“



Výťažok z príspevkov hostí smeruje na podporu vybraného projektu, tento rok poputuje prostredníctvom Občianskeho združenia Malíček šiestim perinatologickým centrám na Slovensku, ktoré sa špecializujú na starostlivosť o predčasne narodené deti.

Komentáre